#ff31a6

Sommerlig salat med perlebyg og grillede grøntsager

I går sneg temperaturen sig op på 20,5 grader her i Århus, og det fik lysten til grillmad til at melde sig. Som led i vores lille middag med limemarinerede kyllingefiletter i svøb af finthakket, frisk rosmarin, salt og peber lavede vi en sommerlig salat, som bragte os på langfart i fantasien til sydlandske himmelstrøg. Vi kogte en portion perlebyg i rigeligt letsaltet vand i 15-20 minutter, så de blev helt bløde og elastiske i konsistensen. På grillen lagde vi store stykker af rød og grøn peberfrugt, hele grønne asparges, skiver af aubergine og knaldrøde, aromatiske hele cherrytomater. Da det hele var grillet godt - uden dog at tage sprødheden fra grøntsagerne - skar vi det hele ud i mindre stykker og blandede det sammen med den nykogte perlebyg samt en håndfuld grønne og sorte oliven og fetaost i tern. En smule olivenolie blev hældt over og hele herligheden krydret med lidt friskkværnet salt og peber. Uhm, en sand lækkerbidsken, som jeg kan anbefale jer at prøve ved lejlighed.

For en god ordens skyld vil jeg lige fortælle, at billedet af min mellemste søn, Lucas, til venstre i billedcollagen er skudt på en sommerferie for år tilbage og ikke i haven i går. Så varmt var det nemlig heller ikke henpå aftenen, da solen var gået væk. Det er med at klæde sig fornuftigt på i denne tid for at undgå forkølelser. For hvor er det fristende at kravle i shorts og sommerkjole, når solen står højt på himlen. Jeansene skal bare ligge klar til, solen mister sin kraft sidst på dagen. Men hurra for, at vi langt om længe kan krybe i de skønne, humørfyldte sommerkjoler igen.

Rigtig god aften til jer alle og sov godt, når I når så langt.