#22ed18

Smoothie med jordbær, mandler og havregryn

I dag har været årets varmeste forårsdag. Her i Århus har temperaturen sneget sig op på hele 13,5 grader, og det har kaldt lysten til læskende smoothies frem hos mine drenge. Jeg er også glad for denne type drikke, så jeg sprang med på smoothievognen, og sammen gik vi i køkkenet og eksperimenterede os frem tll en version, der smagte rigtig godt. Den skal I selvfølgelig også kunne lave, så opskriften kommer her:

Smoothie-på-årets-første-rigtige-forårsdag
2-3 glas

3 spsk havregryn
10 mandler
2 dl mælk
2 dl yoghurt naturel (ell. ylette, tykmælk, A38)
½ dl ananasjuice
2 dl blandede jordbær og blåbærbær
1-2 tsk vaniljesukker
10 mellemstore isterninger
evt. 2 spsk hørfrøolie

Kværn først havregryn og mandler let i en blender, så ingredienserne stadig er lidt rustikke i strukturen. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser, og blend til smoothien er cremet og lækker. Husk lige at finde ud af, om din blender kan tåle at knuse isterninger. Hvis opgaven er lidt for krævende for den, kan du alternativt putte isterningerne i en pose, knuse dem med en kødhammer (gerne ude på terrassen eller altanen) og tilføje dem bagefter.

Tip
Hvis du giver dine børn fiskeolie, er det også en glimrende idé at snige den ned i smoothien, hvor den lidt skrappe smag fortoner sig.

Rigtig god tirsdag i morgen. Jeg skal mødes med en dansk kvinde, Anita, der er udstationeret med sin familie i Canada i fire år. Til jul sendte Anita mig en hilse over mailen, og vores korrespondance førte til, at hun blev min "kvinde i felten" i Canada. De forgangne måneder har hun hos canadiske venner og bekendte samlet opskrifter, tips og idéer ind som inpsiration til "Spilopperne" og evt. andre kommende udgivelser. Glæder mig meget til at hilse på hende i morgen, høre hende berette om canadiske familiers måder at forsøde tilværelsen, forkæle smagsløgene og ikke mindste balancere familie- og arbejdsliv, og se, hvad hun har med sig i tasken af spændende opskrifter :-)