#ff31a6

Skidenlørdag - ja, sådan kaldes dagen i dag

Vidste du, at påskelørdag også kaldes Skidenlørdag. Tja, det lyder måske ikke så charmerende, men forklaringen er, at man mange steder i gamle dage brugte denne dag til at få bund i vasketøjet. Det var kvinderne, der dengang stod for det hårde og beskidte arbejde ved vaskebrættet, og for at få programmet til at hænge sammen, krævede det, at de kunne sætte et enkelt og hurtigt måltid på middagsbordet om aftenen. “Skidne æg" - det vil sige æg i sennepssovs” var, hvad de fleste bønder satte gaflen i denne aften.

Vi har dog valgt at kaste os over en lidt mere delikat påskeaktivitet og -spise. Vi har lavet hjemmelavet påskekonfekt. Marcipanreder dekoreret med små farvestrålende likøræg, pakket med lidt kokosflager og en lille påskekylling. De er supernemme at lave, og børn og voksne i alle aldre kan være med. En lille produktion kan sagtens fremstilles på en halv times tid, så hvis I måtte være i humør til en overkommelig lille aktivitet, hvis resultat samtidig kan nydes til jeres eftermiddags- eller aftenkaffe, så kunne denne være et godt bud. Vores egne små marcipanreder blev lagt i en fin æske og overdraget til drengenes mormor som en lille påskehilsen.

I laver rederne ved at rulle lidt marcipan ud mellem to lag bagepapir til den er ca. 5 mm. tyk. Stans små bunde ud med et glas på ca. 4-5 cm. Rul derefter små "slanger" af marcipan og læg dem i en krans rundt på yderkanten af bunden. Smelt mørk chokolade i en en lukke plastikpose, som du kan lægge ned i en en vandkedel (rigtig nemt, så det gør vi), der lige har kogt eller smelte i et vandbad. Hæld chokoladen op i en skål og dyp rederne i chokoladen. Læg dem over på bagepapir anbragt på et skærebræt af en størrelse, der kan sættes i køleskabet bagefter. Læg to små likøræg på hver rede samt lidt kokosflager. Anbring til sidst en lille kylling (det kan du også vente med til, rederne er helt størknede). Sæt skærebrættet med bagepapir og rederne i køleskabet. Vent på, at de størkner og tag dem da ud og nyd dem eller læg dem i en lille æske foret med silkepapir og giv dem i gave. Æsken på billedet er fra Panduro Hobby.

Rigtig god fornøjelse og de bedste ønsker om en skøn skidenlørdag.