#ff28a2

Skal vi løbe sammen?

Nøj, hvor er det hårdt at komme igang igen. Hårdt og samtidig vanvittig godt. Hvis du som jeg har ligget lidt på den lade side rent motionsmæssigt henover vinteren, så kan du sikkert godt forestille dig, hvor meget viljestyrke, der skal til for at hive løbeskoene på og sige: "Så er det nu!" Men ingen undskyldninger kan længere godtages. Vejret er vidunderligt i disse dage, temperaturen sniger sig gerne op på 7-8 grader fra morgenstunden og dåbsattesten vidner jo ikke om, at det på nogen måde skulle være farligt at bevæge sit legeme ud på en 5-kilometers tur. Så ud af klappen - nu skal det være!

Og som sagt, så gjort! Jeg vil ikke ligefrem påstå, at jeg sprang afsted med raske fjed og tilbagelagde mine 5 kilometer uden pauser. Nej, sådan gik det ikke, men det havde jeg nu heller ikke ventet. Jeg må være ærlig at sige, at jeg nok holdt omkring fire pauser, hvor jeg stod og strak ud. Den årvågne vil lure, at det sandsynligvis var mellem hver kilomterpæl, jeg passerede. Og det er helt korrekt. Men når man skal igang igen med sine løbeture efter en lang periodes fravær fra løberiet, ja, så bliver man nødt til at starte blidt ud. Ellers kan man let risikere, at oplevelsen er så hård, at man aldrig kommer ud igen. Og en meget vigtig sidegevinst ved løbeturene er jo at finde en fristund til at nyde naturen, foråret og bare føle, at man faktisk er igang nu, og at farten nok skal eskalere henad vejen samtidig med, at pauserne reduceres.

Så nu får du altså invitationen. Har du lyst til at løbe med? Det er selvfølgelig lidt i overført forstand, jeg mener, men hvis vi nu forpligter os lidt til overfor hinanden at løbe hveranden dag (så'n cirka), så kan vi jo drøfte vore oplevelser, udfordringer, glæder og oplevelser af fremskridt herinde på bloggen.

Jeg har selv downloadet en app, der hedder "Runkeeper", som kan måle den distance, jeg løber, registrere den fart (hmmm...), jeg løber med, min kalorieforbrænding osv. Super smart, så den er jeg godt tjent med og kan varmt anbefale dig, hvis du ikke allerede kender den. Og så har jeg altså musik i ørerne, for det motiverer mig helt kolossalt at lægge øre til lidt god tempofyldt musik.

Og mens jeg løb, kom jeg endnu engang til at tænke over, hvor god en måde, løb er, i forhold til at arbejde med sin viljestyrke. Viljestyrke skal jo til som en meget essentiel komponent i mange af livets gøremål. Det er bl.a. den, der hjælper idéer ud af rugekassen og ud over rampen. Det er den, vi bruger, når vi skal udholde noget, vi umiddelbart finder vanskeligt - om det så er at løfte snesevis af flyttekasser som led i en flytning, at få investeret de allersidste kræfter i at gøre et stort projekt færdigt på arbejdet eller hjælpe et alvorlig sygt familiemedlem til kræfter igen. Og sådan en størrelse - viljestyrke - er altså én, man godt kan optræne, disciplinere og tilføre mere kraft, og én af måderne er at arbejde med den via sport. Det er i hvert fald min oplevelse, og derfor tjener løbeture langt flere formål end kun at blive i god form, få strammet kroppen op og finde sig et frirum i programmet.

Håber du vil løbe med :) Og i dag er vejret altså helt skønt, her i Århus i hvert fald. Så jeg lover dig, at du vil stornyde din bedrift - ikke mindst, når du står under bruseren efter at have klaret udfordringen. Ahh, det er godt. Efterlader sådan en god følelse, der varer ved resten af dagen.

Jeg ønsker dig en rigtig god løbetur :)