#ff31a6

Skøn pastaret du kan lave på 15 minutter

Hej kære læser.

Har du haft en god dag? Det håber jeg. Det er altid en god følelse at få taget ordentligt hul på en ny uge. Måske kan jeg yde mit lille bidrag til, at den bliver kick-startet ekstragodt:-)

Klokken er lidt i 17 lige nu, og hvis du ikke allerede har gjort det, så er du sikkert ved at tune ind på, hvad du skal lave til aftensmad, og her er en superlækker og meget hurtig og nem lille italiensk pastaret. Selv er jeg vild med italiensk mad, og spaghettiretter hører til blandt mine største favoritter. Denne ret kan frembringes på den tid, det tager dig at sætte pastavandet over og koge pastaen. en smager himmelsk hver gang, synes jeg. Man skal være glad for både rejer og hvidløg for at lade sig forføre af retten, men har man én gang overgivet sig til disse ingredienser, så vil den garanteret få status af yndlingsret hjemme hos dig også. Det er jeg sikker på. Opskriften er i øvrigt præsenteret i min bog "Guld i gryden", som er fyldt med nemme, hurtige og meget familievenlige middagsretter. Du kan se og bestille den her, hvis du måtte have lyst til det.

God appetit!

Spaghetti med rejer i godt selskab
4 pers.

ca. 450 g spaghetti (evt. fuldkornsspaghetti)
4 håndfulde frisk rucola
5-6 fed hvidløg
olivenolie til stegning
400 g grønlandske rejer
skallen fra en økologisk citron
salt og friskkværnet peber

Sæt spaghettien over. Skyl rucolaen. Pil hvidløgsfeddene og snit dem i små tern. Kom lidt olivenolie på en pande, og svits hvidløgene i 2 minutter – de må ikke blive brune. Tilsæt rejerne og riv citronskallen henover. Krydr med salt og peber, og lad det hele samle sig på panden et par minutter. Bland retten rundt med den friskkogte spaghetti, og vend til sidst den sprøde rucola i.
Server retten på tallerkenerne.

I Italien spiser de sjældent parmesan oven på spaghetti- og pastaretter med fisk og skaldyr. Vi elsker dog friskhøvlet parmesan oven på denne ret, men vælg selv, hvad der klæder jeres smagsløg bedst.

Ps. billedet øverst til venstre er skudt i Valdiroses smukke rammer - en sand lille perle af et bed & breakfast hotel lidt uden for Firenze, som jeg havde glæden at besøge for en måneds tid siden. Den aften, vi ankom blev vi mødt af det hjertelige værtspar, Paulo og Irene og de serverede den mest vidunderlige, supersimple og dog vanvittigt velsmagende skålfuld dampende pasta for os med cherrytomater, friske krydderurter, skalotteløg, hvidløg, et skvæt hvidvin og friskhøvlet parmesan (dette er mit bud, for jeg glemte helt i bar befippelse over, hvor sulten jeg var og hvor godt retten smagte mig, at spørge om opskriften). Siden da har jeg haft lyst til pastaretter af alverdens slags, og ofte konstaterer jeg, at de allersimpleste smager mig bedst. Håber du kan lide den, du får opskriften på ovenfor.