#ff31a6

Se programmet med Lene Kaaberbøl her

I går, tirsdag 3. april, viste TV2 Østjylland 7-minutters udgaven af programmet med og om en af vort lands mest talentfulde forfattere, Lene Kaaberbøl. Hun er netop strøget ind på New York Times bestseller-liste med sin kriminalroman "The Boy in the Suitcase (dansk: Drengen i kufferten), som hun har skrevet sammen med Agnete Friis. Og samemn er de nomineret til to amerikanske priser for bogen. Større bliver det næsten ikke. Jeg besøgte hende i hendes hjem i en nedlagt mølle i Beder og fulgte hende under forberedelserne til opsætningen af "Skammerens datter" på Østre Gasværk i København. Du kan se udsendelsen ved at klikke her. I morgen vises den 28 minutter lange udgave på TV2 Østjyllands nye kanal kl. 20.

Vi skal i haven i dag og gøre de udendørs gemakker forårsklar. Der er knopper på alle havens træer, buske og blomster, og for hver dag, der går, springer det hele mere og mere ud. Det er virkelig en vidunderlig årstid, denne her. I eftermiddag skal vi ud at bowle og så står den på en lille produktion af hjemmelavede påskeæg og en lille gækkeleg: "Der har været en lille påskehare", hvor vi gemmer et påskeæg og sender ét af børnene ad gangen udenfor døren. Barnet kommer ind og skal finde ægget, mens vi synger højt, når det nærmer sig ægget og lavt, når det bevæger sig væk fra ægget. Du kan finde opskrifter på forskellige smagsvarianter af lækre påskeæg i "Spilopper & stjerneskud", som er ultralette og hurtige at lave, og som bare smager skønt.

Hvis du endnu ikke har en "Spiloppe" i huset og godt kunne tænke dig det, kan jeg i øvrigt fortælle, at jeg i samarbejde med Dansk Supermarked lige nu fejrer, at Spiloppen for nylig er blevet kåret til Danmarks bedste børne- og familiekogebog og nomineret til titlen som "Verdens bedste" af den internationale kogebogskomité GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS, der betragtes som kogebøgernes svar på filmenes Oscar. Alle der ikke har en Spiloppe på hylden derhjemme kan, som led i fejringen, købe den til en særpis på hhv. 195 og 199 kroner i Bilka og Føtex. Du kan købe den direkte på Bilkashoppen her og få den sendt lige til døren eller købe den i varehuset. Lageret er begrænset  - så tøv ikke for længe, hvis du kunne have lyst til at få en "Spiloppe" til at inspirere jer til god, nem familiemad, højtidsfejringer og en portion lege og kreative aktiviteter;-)

Du kan læse lidt anmeldelser af bogen i blogindlægget ovenfor.