#22ed18

Så er det i dag, det afgøres!

Nøj, hvor er jeg spændt her til morgen. Om 9 timer lader Gourmand World Cookbook Award tæppet gå for kåringen af Verdens Bedste kogebøger 2010, hvor min "Rollinger & roulader" er med som vinder i Danmark. Lige nu sidder jeg på mit hotelværelse i Latinerkvarteret og forsøger at sjusse mig frem til, hvor Grand Teatre ligger i det 19. arrondissement, for det er dér begivenheden finder sted i aften. Søren Gammelmark, min dygtige fotograf, der har skudt godt halvdelen af billederne til "Rollingerne" (den anden halvdel er indfanget med eget kamera), springer også på flyveren her til morgen og lander til formiddag, så han kan forevige de eventuelle danske vindere. Stjernekokken Paul Cunningham fra "The Paul" i Tivoli deltager også i messen, og hans nyeste bog, Paul Food 100, der tager læseren med rundt til 25 locations i verden, er noget af det mest oplevelsesrige og innovative, jeg har set på kogebogsfronten nogensinde. Så min mavefornemmelse siger mig, at han med meget stor sandsynlighed rejser hjem med en pris i tasken. Det ville i hvert fald være velfortjent. Han har allerede én gang tidligere vundet Juryens specialpris, hvor min søsters bedre halvdel, Andreas Wiking, var manden bag kameraet. Den hed "Inkognito Royal" og var en total nyskabelse indenfor kogebogsgenren, da den vandt for et par år siden - en rigtig maskulin kogebog i hvid, sort og rød og med masser af maskuline gadgets inkluderet i iscenesættelsen af maden. Helt anderledes, fræk og effektfuld måde at sætte komponenter sammen i en kogebog.

Nå, men bortset fra at denne altoverskyggende begivenhed selvfølgelig fylder godt i tankerne på min tur til Paris, så nød min familie og jeg en dejlig dag hernede i går. Vejret var skønt - forårsagtigt med sol og 10 grader. Og i dag skinner solen og himlen er blå igen, kan jeg se ud af det lille glimt op til himlen, mit værelsesvindue lader ane (bor ud til baggården, så udsynet er ikke det allerbedste). Vi nød en skøn parisermorgenmad med sprøde croissanter og god café crème og slentrede rundt i byen og indsnusede stemningen, kiggede butikker, nød de prægtige bygningsværker og den helt særlige duft, der altid straks vækker minder om mine ophold i Paris. Vi har talt om, at vi godt kunne tænke os at nå at besøge "Café les deux Magots" og drikke vin chaud. Det har jeg gjort én gang tidligere, og det var utrolig sjovt at sidde og betragte de mange fine herrer og velklædte pariserinder, der gjorde deres entré på dette historiske sted lige ved kirken Saint Germain des Prês.

I eftermiddag tager jeg i øvrigt mit kamera med ud til kåringen, og med lidt held kan jeg skyde et par skud, så I kan opleve stemningen derfra her på bloggen i morgen. Ønsker jer alle en rigtig dejlig dag, og glæder mig til at delagtiggøre jer i resultatet - uanset, hvordan det måtte gå :-)