#ff31a6

RECIPEASE - Jamie Olivers nye kombinerede spiseted og kokkeskole i London

Kære alle sammen

Så er det sørme blevet Lille Juleaften, og i morgen slår vi øjnene op til et af årets mest traditionsrige døgn - juleaften. Du har sikkert travlt med de sidste forberedelser, men når roen sænker sig i aften, kan det være, at du vil finde det inspirerende at læse om et ret særligt sted, mine sønner og jeg gæstede, da vi var i London for at researche til vore kommende bøger. Vi havde nemlig fornøjelsen at gæste Jamie Olivers nye kombinerede spisested, køkkenbutik, take away restaurant og kokkeskole "RECIPEASE" i Notting Hill.

Jeg havde ved et tilfælde læst om hans nye køkkenskole/restaurant på Nettet, da jeg googlede hans restaurant "Jamies Italian" i Covent Garden, og da Recipease lå et stenkast fra vores hotel, ville vi da ikke gå glip af et besøg dér. Vi indtog det ved frokosttid, og nød en sjældent lækker burger - saftig, fyldt med sprød salat, en velsmagende ketchup og med den lækreste kvalitet kød og smagfulde pancetta (italienske bacon). Midt i restauranten på 1. salt var anbragt et åbent køkken, så fra vores plads i hjørnet af restauranten havde vi direkte udsigt til kokkenes udskejelser. Det var lidt af et oplevelsessted - fyldt med hyldemeter på hyldemeter af Jamies egne kogebøger, udstillinger med lækkert køkkengrej og massevis af flasker, glas og dåser med kager, ketchup, olier og alt muligt andet spiseligt. Betjeningen var sød og imødekommende, og personalet kendetegnet ved alle at være ret unge, friske og energiske.

Jamies intention med stedet er i følge hans egne beskrivelser på restaurantens/kokkeskolens hjemmeside, at skabe et lille "samfund", hvor folk kan blive direkte involveret i madlavning og kogekunst. Uanset om du er novice eller en dreven grydejonglør, er der noget at hente, lover han.

Der var ingen kurser igang, da vi var dér, men hjemmesiden vidner om, at Jamie og hans stab folder et stort program ud over hele året, der henvender sig både til børn, unge og voksne. Du kan læse mere her. Vi sugede godt med inspiration ud af vort besøg, og lur mig, om der ikke vil blive præsenteret et par smagsløgsforkælende indslag i én af de kommende bøger med afsæt i Jamies lækre madunivers. Gryden er i hvert fald sat over, og står og simrer henover julen, og til januar vil jeg så kaste mig over at udvælge, eksperimentere og komponere nogle af de velsmagende retter, jeg vil præsentere dig for i mine kommende bøger. Skulle du have fået lyst til at besøge Recipease under dit næste besøg i London, finder du det her:

RECIPEASE
Notting hill
92-94
Notting Hill Gate
W11 3QB

Åbningstider
Mandag - lørdag 7.30 - 21.00
Søndag 8.00 - 19.00

Jeg ønsker dig og din familie en rigtig skøn Lille Juleaften.