#ff31a6

Positiv psykologi - tIlbage på skolebænken

Det summer af aktivitet i forlaget i disse dage. Om mindre end to uger sætter jeg kurs mod mit trykkeri i Odder for at overvære rullerne i de store trykmaskiner rotere for snart efter at køre de første store ark med opslag fra "Sifs magiske julekalender" ud. Jeg har efterprøvet en række opskrifter i køkkenet endnu engang i dag for at være helt sikre på, at alle mål og angivelser er korrekte, og så har jeg haft glæden af at modtage endnu en sending med layoutede sider til "Gartnerinden & lykkesmeden", som tager mere og mere form for hver dag, der går.

Forleden snakkede jeg med Lena, som er boghandler i Stenløse. Lena og jeg mødtes for et par år siden under et julearrangement i IKEAs rammer, hvor jeg var ude at bage fra og promovere mine bøger. Det var en berigende snak om, hvad man som forfatter og forlægger kan gøre for at skabe så gode betingelser omkring udgivelsen af sine bøger i boghandlernes rammer som muligt. Det er ikke nemt at gennemskue, hvilke tiltag, der gør en forskal, så jeg var rigtig glad for at kunne vende lidt på mulighederne med Lena.

I morgen og i overmorgen skal jeg over og finde en plads i auditoriet på Aarhus Universitet, hvor masteren i Positiv psykologi folder deres undervisningsforløb ud. Jeg er drønspændt på at komme igang med studiet og ser frem til at blive introduceret til den grundlæggende viden om en række af de områder, den positive psykologi retter sit fokus mod: Menneskelig trivsel, balance og vækst, individuelle styrker, positiv tænkning og meget mere. Masteren tager 2 år at tage og kan tages i både Aarhus og København. Indtil videre har den læsning af litteratur om feltet, jeg har været igennem, været umådelig interessant, tankevækkende og lærerig, så det bliver spændende at se, hvad selve undervisningen vil byde på. Det er i hvert fald knalddygtige lærerkræfter, der er koblet på - nogen af de absolut førende indenfor feltet - så det er et stærkt team, der tager imod os i morgen.

I den kommende tid vil jeg ind imellem indvie dig i, hvad jeg oplever og lærer undervejs, så du kan følge lidt med her på bloggen.

Rigtig dejlig dag.