#ff31a6

Personligt og hyggeligt hotel i London

De kommende dage vil jeg løfte sløret lidt for nogle af de oplevelser, mine sønner og jeg havde på vores tur til London i sidste uge. Jeg vil starte med at præsentere jer for det hotel, vi valgte at bo.

Jeg havde brugt en del tid på Nettet for at finde et sted til os, der var rimeligt i pris, lå godt og havde noget personlighed og charme. Komfort kan man få alle vegne, hvis bare man er villig til at betale for det, men de steder, der emmer af atmosfære, fordi de er drevet af mennesker, der investerer engagement og hjerteblod i at give deres kunder en særlig oplevelse - de hænger ikke på træerne. Og sådan et sted mente jeg at have fundet i Portobello House på Ladgrove Grove i Notting Hill - et kvarter, jeg i øvrigt holder meget af med alle dets små økologiske kaffebarer og delikatessesupermarkeder, stilfulde tøj- og interiørbutikker (især dem på  Westbourne Grove - de er i særklasse hyggelige), grønne oaser og karakteristiske hvide rækkehuse bygget i udpræget engelsk stil. Hotellet så i hvert fald lovende ud på Nettet, og fik meget positive anmeldelser af gæsterne, der havde boet dér. Og det var virkelig et hyggeligt sted uden at være fancy eller ekstravagant på nogen måde.

Man kom direkte ind i en hotellets bistro/restaurant, hvor morgenmaden også blev serveret, med tapetbeklædte vægge og knitrende ild i pejsen. En mægtig hyggelig ramme for en god kop eftermiddag-te og for indtagelsen af morgenmaden om morgenen (som var okay uden at være fantastisk, men det er morgenmaden sjældent på engelske hoteller, oplever jeg. Der er dog undtagelser, og sådanne hoteller har jeg også henvisninger til i min storbysrejsebog, som jeg løbende arbejder på).

Restauranten blev dog omdannet til en lidt livlig restaurant og bar om aftenen, og som børnefamilie var det måske lige bar-agtigt nok til, at jeg fandt det hyggeligt for os at opholde os dér. Men det gjorde nu ikke så meget, for vi gik alligevel ud om aftenen og spiste på forskellige steder, vi havde udset os.

Værelserne var hyggelige, rene og velindrettede, og man sov rigtig dejligt i sengene. Dette skyldtes måske også til dels, at vi tilbagelagde en del kilometer på vores vandringer rundt i byen om dagen, hvilket fik os til at falde i noget, der mest af alt mindede om en dyb tornerosesøvn om natten. Betjeningen på hotellet var varm, hjælpsom og imødekommende, og hotellets beliggenhed var som nævnt lige i øjet - kun et stenkast fra Portobello Road og de hyggelige parker og shopping-kvarterer.

Så vi var alt i alt rigtig glade for stedet og kan godt anbefale det, hvis man søger et hyggeligt og personligt melleklasse-hotel i rolige omgivelser (ok, restauranten/baren var måske lige i overkanten højrystet om aftenen, men man hørte den ikke på værelserne, og udenfor var der helt stille), der ligger lidt tilbagetrukket fra det pulserende Londonske byliv. Bus nummer 7 og nummer 23 gik lige udenfor døren og kørte direkte ind til Oxford Street og Picadilly Circus, og Ladbroke Grove Underground Station var 5 minutters gang fra hotellet. Så det var super nemt at komme frem og tilbage til de steder i hjertet af London, vi ønskede at besøge.

På mine ture til London har jeg gennem årene boet flere forskellige steder (både med mine sønner og med min mand), og dette her hotel er afgjort ét, vi har lyst til at vende tilbage til. Vi har andre på listen, der også er dejlige (nogen dyrere, andre billigere), men dette her, følte vi os rigtig godt hjemme i, og de var rigtig søde og tålmodige med børnene, hvad der er et vigtigt succeskriterium, når man rejser som familie :) Vi bookede vores ophold igennem internetportalen booking.com, hvor man opnår lidt rabat, så det kan jeg generelt anbefale, hvis man ønsker at booke hotel rundt om i verden.

Håber, du kan bruge tippet og min lille rejseskildring.

Rigtig dejlig aften.