#ff28a2

Ovnbagt havregrød med vanilje og nødder

Mon du også hører til dem, der sætter pris på en skålfuld dampende havregrød toppet med nødder, rosiner og måske lidt frugt om morgenen? Hvis ja, vil du sikkert også falde pladask for denne luksusudgave af den klassiske version, som er velegnet på en sløv weekend-søndag eller en hverdagsmorgen, hvor I sætter tid af til at hygge lidt ekstra om jer selv. Den kan laves i mange forskellige varianter - med hakkede nødder, forskellige krydderier, frugter og bær. Her kommer én af mine egne favoritter - som at sætte skeen i en pragtfuld dessert.

Ovnbagt havregrød med vanilje og nødder
2 personer
1 lille banan
2 ½ dl vand
1 æg
2 dl havregryn
½ dl rosiner
½ dl grofthakkede hasselnøddekerner
¼ tsk salt
1 knsp vaniljepulver (eller vaniljesukker)
½ tsk kanel
½ tsk kardemomme
1 knsp bagepulver
evt. en lille håndfuld æbletern og bær efter eget valg

Mos bananen med en gaffel i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Hæld havregrøden i en lille bageform og bag den ved 200 grader i ca. 25 minutter. Server den som den er eller med en iskold klat skyr på toppen.

Rigtig god fornøjelse og dejlig søndag ♡