#ff28a2

Om de små ting i livet, der pludselig bliver store

"Enjoy the little things in life, for one day
you'll look back and realize
they were big things"

Jeg er på vej til København. Klokken er 11, og en dejlig weekend lige lagt bag os. Ugen byder på mange forskellige opgaver og møder. I dag står den på udvikling af de allersidste indslag til julekalenderen til Bilka. Jeg ved godt, hvad de skal være, så nu skal de bare bringes til verden i køkkenet og ved hobbybordet, beskrives, fotograferes og billedredigeres af gæve kræfter, der er prof til det. I morgen kl. 11 skal jeg ind i Magstræde og medvirke i et interview, der bringes på Nova FM og på fredag optræder jeg med smagsprøver og signering af min nye bog i Magasin i Lyngby kl. 15-18 og på søndag ved julebazaren i Øksnehallen kl. 11-13 og i Magasin på Kgs. Nytorv kl. 14-17.

Jeg ville egentlige lige fortælle jer lidt om det citat, jeg har præsenteret som åbning på dagens blogindlæg, men nu er færgen i havn, så jeg vender lige tilbage med lidt flere ord omkring det senere på dagen.

Skøn dag til jer alle så længe.

Klokken 17.10:
.... Og her kommer fortsættelsen så.

Ja, egentlig udtrykker citatet jo rigtig fint, hvad det kan være vigtigt at huske på her i livet. Jeg læste det - faktisk en smule overraskende - i et julemagasin for et mondænt varehus i Århus smækfyldt med materialle julefristelser. Og det fik mig endnu engang til at tænke over, hvor mange små, dyrbare øjeblikke, der udspiller sig i de år, vi har vore unger boende hjemme. De optræder tit som perler på en snor, og netop af den grund kan vi nu og da tage dem lidt for givet. Nogen gange kan man jo, som bekendt, ikke se "skoven for bar' træer". Når jeg tænker tilbage på min egen barndom, husker jeg så utrolig mange fine stjernestunder, som egentlig slet ikke var dem, mine forældre nok havde regnet ville kvalificere sig til såkaldte "stjernestunder". Det var måske snarere turene i Tivoli og cirkus, skiturene i Norge osv., de forestillede sig, at min søster og jeg ville huske som ekstra mindeværdige. Det er bestemt også skønne minder, der knytter sig til disse oplevelser. De allerdyrbareste er dog små glimt af stearinlys og duft af hjemmebag i køkkenet en blæsende efterårseftermiddag med matadorspillet linet op på spisebordet og mor, der deltog, hyggede og grinede med os. Det er sygedagene med den skønne omsorg og opmærksomhed. Det er mors listen ned ad gangen og den sprøde raslelyd fra staniolen, når hun lagde vore små kalendergaver ned i vores morgensko udenfor vore værelser. Det er duften af and til jul i huset, samtalerne med farmor henover de nyristede krydderboller, turen i taxaen ved siden af farmor og fornemmelsen af lade fingrene glide gennem hendes varme, silkebløde pels. Ja, de "små" øjeblikke folder sig senere i livet ud som stærke minder og såkaldte "store" øjeblikke. Det er værd at tænke på i hverdagen, når alt går over stok og sten. Det er de små ting, der tæller, så at sætte sig for at liste så mange af dem ind i hverdagen, når tiden, lysten og overskuddet er til stede, det er med til at fylde vore ungers erindringsbank op med stjerneskud. En dejlig mission.

Håber I må nyde en rigtig hyggelig novemberaften.