#ff28a2

Nomineret til BEST IN THE WORLD

I en tid, hvor mange bekymringer tager en del plads op i sindet på grund af svær sygdom i min familie, klemte der sig lige to solstrålemeldinger ind i min elektroniske brevkasse i går. Både KRAM I MADKASSEN og GULD I GRYDEN er kåret til "Danmarks bedste" indenfor hver sin kategori og nomineret til titlen som "Verdens bedste" af verdens største internationale kogebogskomité Gourmand World Cook Book Awards.

I min verden og dagligdag er det et professionelt skulderklap og en anerkendelse, der fylder mig med så meget glæde, varme og stolthed, at I nok næsten ikke kan begribe det.

Siden jeg startede mit eget forlag for 4 1/2 år siden, har jeg arbejdet intenst på at bringe bøger til verden, der kunne gøre en forskel ude i de små hjem, og som på bedst tænkelige vis forløste det potentiale, jeg bar i mig på dét tidspunkt, jeg skabte dem. Man vokser jo hele tiden som menneske, tilegner sig ny og vigtig erfaring og viden, opnår dybere indsigt og nye redskaber at navigere i verden med. Vi mennesker er jo konstrueret så sindrigt, at vi alle er drevet mod at vokse, gro og folde os. Det sker helt uundgåeligt på samme måde som solsikkerne drages magnetisk mod solen og vender "ansigtet" derhen, hvor lyset er. Selv er jeg meget bevidst omkring min egen personlige og faglige udvikling, for jeg kan slet ikke lade være. Jeg har en stor kærlighed til læring og er meget nysgerrigt anlagt af natur, og når først jeg har fået fyldt ny inspiration og spændende indsigt på de indre hylder, så føler jeg et stærkt behov for at dele de erkendelser og redskaber, jeg har tilegnet mig, med andre. Og det bruger jeg rigtig meget mit forfatterskab til, så mine kogebøger bliver andet og mere end blot bøger fulde af opskrifter, men også fyldt med relevante historier og refleksioner om livet som børnefamilie, menneske, kvinde, mor osv. Det er i sådanne skildringer, åbenhjertige beretninger og observationer omkring livet, at vi mennesker kan spejle os, få introduceret nye måder at leve og tænke på, få øje på nye muligheder, erkende, at der er så meget mere i os, end vi måske har været os bevidst og udlever lige nu. Og hvis der er noget, jeg kan ønske mig, så er det at være med til at skubbe lidt til vanetænkningen, udvide perspektivet og kaste lys over muligheder, der får blodet til at pible under huden på mine læsere, får vakt deres lyst til at handle, til at finde modet til at udfordske nye sider af dem selv og kaste sig ud i eventyret.

Opslag fra "Guld i gryden"

Vi mennesker har jo forskellige ting, der vækker vores indre ild, og for mig er læring, udvikling og evnen til at omsætte det ind i projekter til gavn og glæde for andre og mig selv, dér, jeg henter min energi, min motivation og følelsen af at bruge mig selv godt og meningsfyldt. Min rolle som mor, kæreste, datter, søster og hvad man ellers bærer af roller i sit private liv, spiller naturligvis en afgørende betydning for mig. Det er i mine nære relationer, jeg henter mit brændstof, og derfor er der heller ingen tvivl i mit sind, om hvordan prioriteringerne må være i en tid, hvor mine nærmeste er truet.

Jeg har derfor ikke formået at finde timer nok i døgnet den seneste tid til både at være dér for min familie og få bragt den plan, jeg havde lagt for at skabe den så vigtige pressedækning og markedsføring i forbindelse med mine nyeste bøger. Men sådan må det være! "Det vigtigeste først", husker jeg den store selvudviklingsforfatter Stephen R. Covey har lært mig, og hvor enkelt hans budskab end må forekomme, så er der vel nok mange (mig selv inklusiv), der tit glemmer denne meget vise leveregel, hvori nøglen til vores lykke og tilfredshed bor.

Opslag fra "Kram i madkassen"

Så derfor er nyheden om, at mine to bøger er strøget igennem nåleøjet i den anerkendte internationale kåring af verdens bedste kogebøger indenfor hver deres genre, utrolig berigende og betydningsfuld for mig. Jeg glæder mig til at se, hvordan den næste del af kåringen vil gå. Den finder sted i Beijing under fen store internationale “Beijing Cookbook Fair”, May 19-21, 2014, hvor alle de indstillede bøger, der har vundet titlen som den bedste i det land, den har sin oprindelse i, deltager i kåringen af VERDENS BEDSTE KOGEBØGER.

Så hurra, jubi og juhuu, det er en festweekend her hos os i min lille familie, hvor nyheden om kåringen vækker glæde i en ellers lidt svær tid.

Måtte du få lyst til at købe mine nye bøger og få dem sendt lige til døren, kan du købe dem online hos Saxo her:

"Kram i madkassen" hos Saxo

Du kan også købe e-bogsudgaven til 109,95 kr. og have den 2 minutter efter på din computer. Den kan købes her: E-bogsudgave af "Kram i madkassen" hos Saxo

"Guld i gryden" hos Saxo

Alt det bedste fra mig til dig og dine - og tusinde tak for din dejlige støtte undervejs i mit forfatterskab ❤