#ff28a2

Mormors juleboller med hjemmerørt nutella

Det er vist næsten naturgivet, at mor- og farmødre bager gode boller; sådan nogle rigtig bløde hyggeboller med smag af smør og kardemomme og hvor kærlighed i rigelige mængder er æltet ind i dejen. Her kommer min egen mors boller, som hun bagte dem igennem hele min barndom. De er krydret med solide mængder kardemomme, og er derfor rigtig juleagtige i duft og smag. Hun er nu mormor til mine tre drenge, og de elsker naturligvis mormors boller.

Skal du forkæle dig selv lidt ekstra, kan du lave en omgang hjemmerørt nutella til mormors juleboller. “Nutella! Kan man lave det selv” tænker du måske. Og ja, det kan man, og denne udgave er nemmere, end du overhovedet kan forestille dig. Alt du skal er at røre ingredienserne sammen i en skål og evt. putte over på et glas med låg, der kan sættes på køl i køleskabet. Nutellaen kan holde sig en uges tid i køleskabet - hvis du ellers kan holde dig fra den. Find opskrifterne på både "Mormors juleboller" og "Hjemmerørt nutella" her.