#ff28a2

Lilla julesalat med kokosflager og sesamfrø

I går aftes var jeg ude at besøge min mor. Min familie går igennem en tid med svær sygdom, og selvom dagene er fyldte med afsked og en følelse af skrøbelighed og alvor, så får det også den lille inderkerne i min familie til at rykke tæt sammen, støtte hinanden og udtrykke omsorg og kærlighed til og for hinanden, vi ikke har for vane at gøre i ligeså inderlige vendinger. Og i går aftes, da jeg satte mig i bilen og kørte hjem, dryssede sneen ned fra himlen og indhyllede omgivelserne i et eventyragtigt skær, der gik lige i hjertet. Få naturfænomener kan fremkalde en mere kraftfuld følelse i mig af magi, mirakler og skønhed end sne - især den første sne. Så jeg kørte tilbage til København med en helt særlig følelse i kroppen af nærvær, tilstedeværelse i nuet og en dyb  taknemmelighed over at være til og have så dejlige, smukke og givende mennesker omkring mig. Julen er en særlig tid, der ofte vækker til eftertanke og bevæger og berører én dybt. Det er med at synke ind i den stemning, julen vækker, synke ind i sig selv og nyde livet, nærværet og det mageløse univers, der udfoldes her på jorden, når anledningen byder sig. I disse øjeblikke sitrer nuet og en følelse af stor glæde folder sig ud - trods det stormvejr, der nu og da raser udenfor én og den turbulens, der foregår indeni.

Bag lågen i dag, den 7. december, gemmer sig denne smukke salat, der smager ligeså godt, som den ser ud. Den er hurtig og nem at lave og er et knasende godt alternativ til den klassiske rødkål, som klæder en hjemmestegt flæskesteg så godt. Se opskriften her.

Ønsker dig og dine en smuk decemberlørdag.