#ff31a6

Krudtuglehilsen på Askeonsdag

En glad hilsen fra os her i Krudtuglefamilien. I morgen rammer påsken os for alvor. Butikkerne lukker ned og vi samles i vore hjem, hvor foråret har sneget sig indendørs hos mange af os i form af afklippede, udsprungne grene fra haven. Vores står i hvert fald og pryder spisebordet med små malede trææg på. Det kræver så lidt og hygger så meget. I dag var vi en tur på torvet ved Ingerslev Boulevard, og hold da op, hvor sprudlede det bare af forår. Et væld af blomster blev solgt fra boderne, og det samme gjorde friske krydderurter og masser af grøntsager og frugt. Sidstnævnte var dog - for langt det mestes vedkommende - hentet i udlandet. Men inden længe står der DANMARK på skiltene, og hvor glæder jeg mig da bare til det.

Selv venter vi familiebesøg i morgen og derefter står resten af påsken i familiens tegn med afslapning, leg udenfor og små festlige traditioner på den kulinariske og kreative front. Herligt, når fætre og kusiner bringes sammen og tydeligvis sætter ligeså meget pris på samværet som vi voksne.

Ja, jeg glæder mig, og det har jeg gjort længe, for det har været en travl tid op til ferien her, og den bliver ikke mindre travl i ugerne efter. Så det er bare om at nyde ferien og åndehullet her i fulde drag, og så er energien også i top til at give manuskriptet den allersidste kærlige vitaminindsprøjtning, inden det skal printes ud og sendes i en stor, bred kuvert til min eksterne redaktør. Det bliver så spændende at tage skridtet videre til næste fase i tilblivelsen, og jeg tror godt, jeg tør driste mig til at sige, at det ikke vil skorte på inspiration i Spilopperne. Bogen bliver fyldt til bristepunktet med opskrifter, tips og idéer i 12 fyldige allround-kapitler og 12 tætpakkede årstidskapitler. En ordentlig moppedreng af en bog på 308 sider fyldt med morgenmadsindslag, sunde vitaminholdige mellemmåltider, nemme middagsretter, bagværk, stemningsbilleder, årstidsskud og, ja, masser af spilopper & stjerneskud. Kan næsten ikke vente med at stå med bogen i favnen. Den er så stor en del af vores liv i de mange måneder, der går, før sidste punktum kan sættes og manuskript og billeder forenes til et samlet hele. En vildt fascinerende og glædesfyldt proces. Håber I vil synes godt om resultatet, når bogen triller ud til boghandlerne 7. november.

RIGTIG PRAGTFULD PÅSKE til jer alle.