#ff31a6

Knækkerier og kilometer-tæller app til skovturen

Her et sjovt lille tip, jeg netop selv har fået overbragt fra min søster. Raske gåture i skoven kan jo under alle omstændigheder være dejlige - ikke mindst på denne årstid, hvor træernes knopper er helt bristefærdige og naturen i det hele taget gør sig klar til at ryste vintersløvsindet af sig og bryde ud i grønt flor. Nu og da er det dog sjovt at vide besked om, hvor mange kilometer, man får under fodsålerne, og måtte du være så heldig at have en Iphone, kan jeg varmt anbefale dig at downloade én af to følgende apps: Endomondo og Runkeeper.

De er begge sportscommunities baseret på gratis GPS-tracking af gåture, løb, cykling mv. Jeg downloadede selv Runkeeper i går, inden min søsters og min aftentur rundt i skoven, og den var enormt nem at betjene. Vi gik 5,19 km på 48 minutter, og nød virkelig turen, motionen, den friske luft og en hyggelig snak undervejs. Efter min mening er der få steder, vi mennesker slapper bedre af og bringes i kontakt med flere lyde, dufte, former og farver end i skoven. Og efter en lun dag med sol duftede skovbunden helt særlig kraftigt af forår og fuglene pippede om kap fra trækronernes himmelvælv. Så det var dejligt at opleve.

Udover at videregive jer tippet om denne smarte app, som nok var ugens bedste - og oveni købet gratis - nyanskaffelse, vil jeg også lige vise jer en knækbrødsdej, af hvilken jeg bagte det dejligste knækbrød forleden. Det er en opskrift, jeg har modtaget fra en læser, og den er blevet optaget i "Spilopperne" under titlen "Knækbrødet-der-ikke-er-til-at-komme-udenom" - for det er det simpelthen ikke. Ren slik! Og sund slik. I øvrigt også en alletiders snack at hive en lille stak med af på sin tur i skoven. Jeg er i hvert fald blevet helt afhængig af de sprøde, kerneholdige sager. Uhm, og supergode med en humpel lækker ost som f.eks. emmenthaler.

Jeg håber, at rigtig mange af jer bor tæt på en skov, så I kan komme ud at trave en tur her i påsken og nyde anemonerne og alle de spændstige knopper og skud på træer og buske. Det er i hvert fald, efter min mening, værd at bruge lidt tid på at opsøge en skov netop på dette vidunderlige tidspunkt af året.

Rigtig dejlig mandag fra mig.