#ff31a6

I dag er det Oscars fødselsdag...

Ja, det er det nemlig! Min ældste søn, Oscar, fylder 15 år i dag. Hurra, og stort tillykke Oscar :-)

Hjemme hos os har vi en tradition om, at husets fødselarer får lov at bestemme, hvad menuen skal stå på til morgen og aften. Oscar var ikke i tvivl, da jeg spurgte ham om, hvad han kunne tænke sig at vågne op til i morges: Amerikanske pandekager. "De små, gode tykke nogen, mor." Så dem fik han et læs af. Jeg bagte desuden brusebadsbollerne til os, så vi også fik en mundfuld rigtig brød, og for ikke at stå op før, en vis karl får sko på, lod jeg dem koldhæve i køleskabet natten over med kun halvt så meget gær i dejen. Og det gik rigtig fint. Dejen var lidt hård, da jeg tog skålen ud i morges, og jeg var spændt på, om bollerne ville hæve inde i ovnen, men det gjorde de altså. De fik lov at stå på pladen en halv times tid, inden de kom ind, blev bagt i 12 minutter og lækre var de.

Og i aften skal vi have en middag skåret helt efter en 15-årig drengs hoved: Store bøffer, fransk kartoffelgratin med masser af hvidløg, en god skålfuld salat, og til dessert: lagkage med hindbærskum. Ikke så tosset. Der er i øvrigt kæmpe stor forskel på, hvad vores unger vælger til fødselsdagsmiddag. Ret sjovt at lægge mærke til. Yngstemanden i huset, Noah, nærer en ubegrænset kærlighed til flæskesteg med sprød svær, brun sovs og kartofler (men han har nu også fødselsdag sidst i november). Lucas er glad for oksehalesuppe, fiskeretter med laks og tiramisu. Den ældste i flokken, Christian, sætter pris på et godt stykke kød ligesom Oscar (det hører vist alderen til) og står heller ikke tilbage for en fløjlsblød chokolademousse, og Louise elsker retter med kylling, holder også af en god bøf med bearnaisse og er vild med kanelhorn og de fleste søde lækkerier. Og Jens og jeg - vi elsker så meget forskellig mad, at vi finder på noget nyt hvert år for at komme godt rundt i alle yndlingsspiserne. Én ting gælder dog for os alle - planlægningen løbes igang i god tid inden vores fødseldag, så vi er sikre på, at vi får valgt det helt rigtige, og det sjove ved denne her idé er, at alle i huset - stor som lille - er spændt til bristepunktet af forventning til, hvad valget hos den pågældende fødselar falder på, da det jo ikke kun er fødselaren, der får glæde af måltidet. En madglad familie - ja, det er vist, hvad vi er :-)

Og nu nærmer weekenden sig med hastige skridt. Børnene skal hentes fra skole om en time, og så er det hjem at hygge. I dag har jeg desuden givet min layouter grønt lys til upload af det helt færdiglayoutede dokument af "Sifs magiske julekalender" til trykkeriet. Så det er også af den grund en stor dag, hvor en vigtig milepæl er nået. En dejlig følelse.

Rigtig skøn fredag til dig og din familie.