#ff31a6

Hvis jeg kunne leve mit liv om...

Kære venner

For et par år siden - under min research til min bog, "Garnerinden & lykkesmeden" - faldt jeg over et digt af en ældre dame på 85 år, Nadine Starr. I det ser hun tilbage på sit liv og gør sig lidt tanker om, hvad hun kunne have drømt om at prioritere højere i sit liv, værdsætte mere og kaste sig modigt ud i. "Livet må forstås baglæns [...], men må leves forlæns". Sådan skrev en af de viseste filosoffer, der til dato har trukket vejret på dansk grund: Søren Kierkegaard. Og ja, det er jo sandt. Nogen gange er vi dog heldige at få lidt hjælp til i tide at stille skarpt på, hvad der er vigtigt for os at gøre og rette fokus mod. Og den gave vidste Nadine, at hun med sit digt ville kunne give sin omverden - i hvert fald kunne hun vække til eftertanke med sine betragtninger.

Digtet gjorde indtryk på mig, og da jeg genlæste det her forleden, fik jeg lyst til at dele det med jer herinde. Faktisk førte det ovenikøbet til idéen om at præsentere en lille serie af indlæg på min blog om et emne, jeg ved, har manges interesse - nemlig hvordan vi bedst muligt kan lykkes i at afdække vort såkaldte "formål", udleve vores drømme, kaste lys over vore styrker og identificere de værdier, der udgør vort kompas. Så følg med på bloggen de kommende dage og jeg vil dele nogle af de tanker og erfaringer med jer om ovenstående, jeg selv har gjort mig  

Rigtig dejlig aften. Her kommer Nadines digt:


HVIS JEG KUNNE LEVE MIT LIV OM

... ville jeg turde lave flere fejl.
Jeg ville slappe af.
Jeg ville turde vove mig ud på dybt vand.
Jeg ville være mere fjollet, end jeg har været på denne rejse.
Jeg ville tage færre ting seriøst.
Jeg ville tage flere chancer, bestige flere bjerge og krydse flere floder.
Jeg ville spise mere is og færre bønner.
Jeg ville måske have flere faktiske problemer,
men færre indbildte.

Ser du, jeg var et af de mennesker,
som var fornuftig og klog
time efter time, dag efter dag.

Åh jo, jeg har haft mine øjeblikke,
men hvis jeg kunne leve mit liv om,
ville jeg have flere af dem.
Faktisk ville jeg prøve på ikke at have andet.
Kun øjeblikke.
Det ene efter det andet,
i stedet for at leve så mange år med tanke på morgendagen.

Jeg har været en af de personer,
der ikke tog nogen steder uden et termometer,
en varmedunk, en regnfrakke og en faldskærm.

Hvis jeg kunne leve mit liv om,
ville jeg rejse med mindre bagage.
Hvis jeg kunne leve mit liv om,
ville jeg begynde at gå barfodet tidligere om foråret
og fortsætte længere hen på efteråret.

Jeg ville danse mere.
Tage flere karusselture.
Plukke flere tusindfryd.

Nadine Starr, 85 år