#ff28a2

Hvad kender du til imagination?

Så blev det første lanceringsarrangement i forbindelse med "Spiloppen" skudt igang, og det gik rigtig godt. Billedet er lidt uskarpt, for det er taget med min Iphone, da mit kamera løb tør for strøm. Det har også været på overarbejde den seneste tid, for jeg har været helt fordybet i arbejdet med at bringe 24 inspirerende, vidt forskellige juleindslag til verden, som præsenteres på Bilka.dk fra 1. december med en ny idé, der afslører sig bag lågen hver dag til og med juleaften. Det har været utrolig sjovt at udvikle den og jeg må sige, at mit julehumør har indfundet sig for fulde gardiner.

Jeg sad ellers og læste i en rigtig spændende bog i går, som jeg havde noteret navn og årstal i, da jeg købte den i tidernes morgen. Den fangede pludselig mit blik i reolen, og tænk sig - årstallet forrest i bogen var 1994. Så den har stået og nydt udsigten fra reolen i en rum tid, uden at have oplevet det privilegium at blive taget ned og bladret i. Sikke noget, for bogen er faktisk umanerlig interessant, og fangede i den grad min opmærksomhed, da jeg først fik åbnet den. Nogen gange kan en bog måske godt stå at samle støv på reolen, fordi man ikke er helt klar eller moden til at læse den på købstidspunktet. Indholdsbeskrivelsen på bogens bagside appellerede i hvert fald meget til mig nu.

Hvad handler den så om? Jo, såmænd om noget så kryptisk som "imaginationsrum", og hvilke værdier dette indre rum i os alle åbner af muligheder. I mit virke som forfatter opholder jeg mig jo helt naturgivent meget i dette rum og henter meget af min inspiration her. Hvad jeg kom til at tænke over i går var dog, at dette rum nok altid har fyldt rigtig meget i mit liv - også som barn. "Imaginationens rum er et frihedens rum," skriver forfatterinden Verena Kast, og fortsætter: "et rum, hvor man på en helt naturlig måde kan overskride grænser, hvor tid og rum kan relativeres, og hvor man kan opleve muligheder, som vi ikke længere - eller endnu ikke - har". Det er knageme spændende! "Når vi taler om imagination, så taler vi om en virksomhed, der udgår fra vores forestillingsevne, fra vores indbildningskraft, vi taler om fantasi og dagdrømme," skriver forfatteren og understreger, at bringer vi vores imagination i anvendelse, kan den give hverdagslivet nye dimensioner. Tja, det kan jeg jo kun være enig i, og - får jeg lyst til at tilføje - være et redskab til at få vores drømme til at træde tydeligt frem for vort indre øje, så de er mere håndgribelige og således nemmere at udstikke en vej til. Og at afdække, hvilket fyrtårn, vi finder meningsfuldt at rette vores kompasnål ind efter, har vi jo alle brug for. Hvordan skulle vi dog ellers nå frem til det punkt, vi ved vil bibringe os glæde? Så må rejsen være så'n lidt mere "ud-i-det-blå-lad-os-se-hvad-der-sker-agtigt".

Jeg skriver faktisk lidt om dette her med værdien af at stille skarpt på sine drømme i "Spilopper & stjerneskud" i kapitlet "Tid til en tænkepause". Jeg bruger blot andre ord end dem, Verena Kast anvender. Hendes udlægning (i egenskab af professor i psykologi ved universitetet i Zürich og ved C.G. Jung-Instituttet sammested) er dog drøninteressante og bidrager kun til at stille endnu mere skarpt på, hvilke hjælpemidler, evner og værktøjer, vi mennesker rummer, og hvordan vi kan bringe dem i anvendelse i den hensigt at blive klogere på os selv og tune ind på vore drømme og ønsker til fremtiden. Jeg er ikke så langt i læsningen endnu, så når jeg har bevæget mig lidt dybere ind i bogens univers, fortæller jeg lidt mere.

Er dette mon også et emne, som har din intersesse? Sig endelig til, hvis du kunne ønske dig at kende til titlen på bogen. Så skriver jeg den i næste blogindlæg :)

Rigtig god aften.