#ff28a2

Hvad glæder du dig til i 2013?

Dette spørgsmål sprang mig i øjnene i går, da jeg lige skulle tjekke udbuddet af biograffilm ud på kino.dk. Selvom spørgsmålet var hægtet op på, hvilke film, læserne på sitet så frem til at se rulle over de store lærreder i landets biografer i 2013, så fik det mig til at tænke lidt mere bredt over, hvad jeg egentlig glæder mig til i det nye  år, som vi jo snart vender kalenderblad til.

Når et år går på hæld lader de fleste jo uværgerligt tankerne fare henover de forgangne måneder, der tilsammen har udgjort året. Hvordan forløb de? Hvad skete? Hvilke ønsker indfriede jeg, og hvilke må overføres til næste kalenderår? Hvilke overraskelser dukkede op og hvordan håndterede jeg dem? Fik jeg prioriteret min tid på en god måde, eller er der noget, jeg skal justere på? Hvilke projekter fik jeg navigeret  henover målstregen og hvilke idéer spirede frem til nye? Hvad skal bringes på dagsordenen i det nye år, hvilke mål og drømme skal forfølges, hvad skal vægtes højere/lavere i programmet? Kort sagt: Hvilke nye muligheder bringer det nye år og hvad glæder jeg mig til?

Nu hører jeg til dem, som er indrettet på en sådan måde, at jeg altid går og glæder mig til et eller andet. Nogen gange er det bare min morgenmad, at læse et kapitel mere i en spændende bog, at lade mig glide ind i mit bogunivers og bringe et kapitel mere til verden, at bage eller gå en tur i biografen med mine drenge eller slentre en tur langs stranden med min mand. Andre gange er det større ting som forventningen til en forestående rejse, til at tage hul på et nyt skriveprojekt, at starte på en uddannelse, at skulle på en spændende kursus eller lignende. Og sidstnævnte har jeg en del af på plakaten i 2013, og dem glæder jeg mig helt vildt til. Jeg skal til New York med min ældste søn for at udforske en by, jeg længe har glædet mig til at gæste. Jeg skal en forlænget weekend til Barcelona med min yngste og har også en tre-dages tur med min mellemste på tapetet - og så går min mand og jeg også og leger lidt med tanken om at drage en tur til Indien, fordi vi begge kun har rejst i Europa og bare er vildt eventyrlystne efter at stifte bekendtskab med den indiske kultur, gastronomi, natur, livsstil og meget andet. Vi rejser gerne ud for at hente inspiration til kommende bøger, lade os inspirere af andre køkkener, kulturer og levemåder, og der er en plan med alle de rejser, jeg nævnt ovenfor, og drengene er med for at sikre, at børnevinklen også er på plads. De spiller jo en meget afgørende rolle i mit forfatterskab og nyder at vær en del af projekterne.

Og så glæder jeg mig til at tage hul på 2. semester på masteren i Positiv psykologi på Aarhus Universitet, som jeg har glæden at læse sammen med min mand. Vi har hvert vores afsæt for at studere det, hvilket kun gør det endnu mere spændende. Min bedre halvdel omsætter det ind i sit professionelle virke som konsulent i erhvervslivet med speciale i teamprocesser, coachinger, kompetenceudvikling indenfor ledelse, salg og oplevelsesbaseret forretningsudvikling, og jeg selv bruger det som en stærk inspiration i mit forfatterskab til at udforske, hvordan forældre kan hente inspiration fra den positive psykologi til at skabe endnu større trivsel, vækst og læring i familielivet og i deres børns liv og være med til at identificere og udvikle deres egne og deres børns styrker på en berigende måde.

Jeg glæder mig enormt til at tage hul på mit næste store bogprojekt, som jeg meget snart løfter sløret for herinde på bloggen, og er jeg drønspændt på at være med til at bringe den første af eksterne forfattere på vinger på Tinkerbell Books, mit eget forlag. Og så går jeg og brygger lidt på en plan for at få den første af mine bøger ud i udlandet.

Og ja, der er helt sikkert massevis af andre skønne ting, jeg glæder mig til i 2013, som jeg vil gå og stille skarpt på i de kommende uger henimod nytårsskiftet. For nu hvor mørket har sænket sig, er det jo hyggeligt at krybe sammen i sofahjørnet med en god kop te og lægge lidt dejlige planer for det kommende år.

Har du tænkt lidt over, hvad du glæder dig til i 2013? Ellers kan mit lille indlæg måske inspirere dig til det.

Her til aften står den på julebag - december bliver lidt travl, så vi må igang i god tid i år, for med til julen hører altså en duft af brunt og brændt og en knasen af bl.a. sprøde smørbagte vaniljekranse, brunkager og pebernødder mellem tænderne. Og husk: På søndag er det første advent. I "Spilopperne" finder du en opskrift på en spiselig adventskrans, som jeg varmt kan anbefale dig at forkæle din familie med. Den kalder virkelig julestemningen frem.

God aften!