#ff31a6

Hip hip hurra

Der er et bogprojekt, jeg har gået og funderet over et stykke tid, som jeg gerne lige vil spørge dig lidt til råds om. Jeg mindes nemlig med stor glæde mine barndoms fødselsdage, som altid blev fejret i mine forældres have i den oftest lune og solrige junimåned. Min søsters fødselsdag lå til gengæld om vinteren, hvor vinden ruskede godt i trækronerne, og græsplænen nu og da var dækket af sne. Begge fødselsdage var dejlige - den ene fejret ude, den anden inde. Nu har jeg selv tre sønner, der alle har fødselsdag i sensommeren/efteråret. Det giver igen andre betingelser at skræddersy fødselsdagene efter. Men jeg har selv gennem alle årene savnet en inspirationsbog, der har kunnet forsyne mig med en masse gode forslag til, hvordan jeg på en overskuelig måde kan udfærdige invitationerne, bespise de unge gæster, skrue skattejagten sammen, komponere slikposerne, sætte rammen for hyggelige lege, pynte bordet osv. Så hver gang starter jeg forfra og udtænker en god model for den pågældende fødselsdagsfest. Og ja, så var det, tanken strejfede mig, at alle disse idéer måske kunne komme jer til gavn i en temabog om emnet.

Jeg har vendt idéen med min søster, der er knap tre år yngre end mig, uddannet jordmoder og selv mor tll to skønne unger. Hun har et hoved fuld af sjove idéer og er udrustet med en særdeles levende pen - og hun faldt pladask for idéen om at skrive sådan en bog sammen. Til sammen har vi børn i alderen 6 til 13 år, så spændet er ret stort og kunne derfor ramme rigtig mange børnefamiliers behov for inspiration.

Men, før vi arbejder alt for langt videre med idéen, kunne det være sjovt at høre, om sådan en bog overhovedet kunne være noget for dig?

Hvis du har lyst til at skrive et par linier herom, vil det glæde mig. Og måtte du ovenikøbet have lyst til at fortælle lidt om, hvordan I typisk holder børnefødselsdag hjemme hos jer, vil jeg være rigtig glad :-) Inviterer I f.eks. hele børnehaven eller skoleklassen hjem til fødselsdag eller kun pigerne/drengene? Slår I jer gerne sammen med nogle andre forældre med børn, der har fødselsdag nogenlunde samtidig som jeres, så der går lidt sammenskud i den? Eller bryder I helt med "normen" og holder fødselsdagen udenfor matriklen - måske i skoven, parken, på jeres lokale museum eller et helt fjerde sted? Har I altid en skattejagt på programmet og hvordan strikker du sådan én sammen? Det kunne være rigtig skægt at høre om.

Men først og fremmest vil jeg nyde at få lidt feedback på: Kunne en fødselsdagsbog proppet med forslag til invitationer, mad, bagværk, lege, skattejagter, pynt m.v. overhovedet være noget for dig?

Jeg ønsker jer alle en rigtig dejlig aften. Her ligger sneen tæt udenfor, det fryser 4 1/2 grader, og vi har fået en rigtig vinterklasiker til aftensmad: Oksekødssuppe med masser af urter og en passende mængde kød- og melboller. Håber nu meget, at foråret snart lader sin ankomstfanfare gjalde gennem luften :-)