#ff28a2

Har du lyst til at se et glimt fra de nye tv-programmer, jeg er vært på?

Kære alle sammen.

I dag vil jeg fortælle dig om én af de ting, jeg laver udover at skrive bøger og være forlægger.

Jeg har nemlig gennem de seneste to år haft fornøjelsen af at være programvært på en kulturportræt-serie, Folk i farver, på TV2 Østjylland, og her til februar starter 3. programrække i serien. Du kan se et lille klip fra én af de kommende udsendelser ved at klikke på billedet ovenfor. Dér er jeg ude at mødes med Mek Pek.

Måske har du set én eller flere af udsendelserne på TV2 Østjylland eller over Nettet. Jeg har nemlig fra gennem tiden - fra min blog - linket til udsendelserne, der ligger på TV2 Østjyllands hjemmside, så alle jer, der ikke kan se kanalen og kunne have lyst til at få et glimt af dem, kan se dem her. Måske kender du dem slet ikke, og så vil jeg lige fortælle dig lidt om dem.

I hvert program jeg tager ud og mødes med en hovedperson inden for det kreative eller kunstneriske felt, der har valgt en lidt anderledes vej gennem livet end de fleste. De er alle på hver deres måde ildsjæle, og de er alle bosat i Østjylland. I november og december 2013 var jeg på besøg hos syv forskellige hovedpersoner, deriblandt sanger og musiker Mek Pek og Poul Krebs, som nok ikke kræver yderligere præsentation. Jeg har også mødtes med lidt mindre kendte mennesker som keramiker Mette Maya Gregersen, billedkunstner Peter Skovgaard, operasanger Hans Dueholm og flere andre spændende personligheder, som det har været en ære og glæde at stifte bekendtskab med.

Folk i farver på besøg hos Sigrid Hovmand på Samsø, 1. sæson. Til venstre Jesper Jørgensen fra Wasabi Film, i midten mig, til højre keramiker Sigrid Hovmand.

Og jeg må bare sige én ting: Hold da op, hvor er disse mennesker bare alle er båret frem af en beundringsværdig passion for det, de laver. De besidder et engagement, der smitter og tjener til enorm inspiration og de er drevet af mening og kærlighed i forhold til det virke, de har valgt at gå igennem ild og vand for at bringe på vinger. På mange måder har disse mennesker fundet det formål med deres liv, vi vel alle sammen så inderligt ønsker at finde - dét, der gør vort liv meningsfyldt at stå op til hver morgen og giver os brændstof til at tilegne os kompetencer og omsætte dem til glæde og fordel for os selv og andre på bedst mulig vis. Disse mennesker er ikke kommet sovende til deres resultater. De har i mange tilfælde udstået en masse trængsler og er gået igennem en masse udfordringer for at holde fast i deres drøm og tro på, at den vej, de har valgt gennem livet er den rigtige, den, der fylder dem med en dybfølt oplevelse af at bruge dem selv og deres tid her på jorden til dét, der har allermest værdi og mening for dem selv og andre. Når jeg spørger dem om, hvorfor de har valgt det virke, de har, siger de gennemgående: "Fordi det var det eneste rigtige at gøre" eller "fordi jeg altid har vist, at det var dét, mit liv skulle bruges til". De føler nærmest ikke, at de har noget valg, hvis de skal være tro mod sig selv, bevare deres integritet og udføre den mission, de på mange måder føler, de er bragt på med her i verden. Spændende, drøninspirerende og beundringsværdigt!

Programmerne vil blive sendt på TV2 Østjylland fra februar måned. Jeg sætter et link ind til hvert program her på bloggen. Måtte du have lyst til at se nogle af de gamle udsendelser, hvor jeg bl.a. mødes med Lene Kaaberbøl, Allan Olsen, Lars Lilholt, Morten Ramsland, Erik Peitersen, Thera Hoijmans, Finn Nørbygaard og mange flere, så kan du klikke her.

Rigtig dejlig søndag fra mig. Håber du har det godt :-)