#ff28a2

Femte efterårsferie-idé: Bagedag i efteråret

Hej kære læser.

Så er det tid til at præsentere dig for efterårsferiens 5. idé til et lille hyggeligt, og i dette tilfælde velsmagende, projekt i de hjemmelige gemakker. I dag står den på hjemmebagte kanelsnurrer. Konceptet bag denne måde at forme boller på skulle efter sigende stamme fra Norge. Uanset hvorfra tricket kommer, så ser det efter min mening skønt og appetitvækkende ud. Bollerne kan spises som en lidt sød ting til formiddagskaffen i efterårsferien, eller nydes om eftermiddagen efter en forfriskende slentretur i skoven. Opskriften er præsenteret i min store børne- og familiekogebog “Spilopper & stjerneskud”, hvor du kan hente masser af inspiration til opskrifter på nemme, hurtige og velsmagende bagværkstyper, retter, tips til madpakken, kreative aktiviteter til eftermiddagene og ferier og meget mere.

Feriens bedste kanelsnurrer
12-15 stk

100 g smør
7 dl mælk
50 g gær
50 g sukker
1 tsk kardemomme
½ tsk salt
1 æg
cirka 850 g hvedemel

Fyld
75 g blødt smør
100 g rørsukker
1 tsk stødt kanel

Pensling
et sammenpisket æg

Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt mælken og hæld blandingen i en bageskål. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, ælt dejen godt igennem og lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter under et fugtet viskestykke. Rør ingredienserne sammen til remoncen. Rul dejen ud til en firkant på ca. 30 x 40 centimeter og smør remoncen ud på den. Fold dejen på midten på den lange led. Skær derefter 2-3 cm brede strimler, og sno dem rundt som en spiral. Bind en knude eller to på strimlen og fold enderne ind under “bollen”. Læg knuderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 12 minutter.

Rigtig god fornøjelse!