#ff31a6

Få opskriften på et nyt børnehit i madpakken ♡

Hej kære læser

Om nogle få måneder udkommer en særudgave af min madpakkebog, 'Kram i madkassen' som for nylig har oplevet den store ære at blive kåret til "Danmarks bedste" indenfor sin kategori af verdens største kogebogskomité, Gourmand World Cookbook Awards. Og sådan et skulderklap skal da markeres!

Det har jeg bl.a. valgt at gøre ved at udgive et nyt oplag af bogen i en award-udgave med et helt nyt bonuskapitel kaldet "Børnenes egne favoritter". Der er 12 spritnye opskrifter til både børnehavebørn og større skolebørn. Bonuskapitlet udkommer også som en lille lækker e-bog til en skarp pris, som måske især kan komme dem til gavn, som allerede har investeret i et eksemplar af originaludgaven af 'Kram i madkassen', men gerne vil have bonuskapitlet.

Min smukke lille niece, Maja, der også pryder forsiden af 'Kram i madkassen' - og gæt hvem, der om to dage sskal til "One Direction"-koncert. Yep, Maja! Håber, de giver hende en ordentlig én på opleveren - det fortjener hun så trofast en lille fan, hun har været så længe.

I dag letter jeg lidt på sløret for, hvad kapitlet bl.a. vil indeholde. Disse quinoa-rösti - eller quinoa-frikadeller, som jeg også nu og da kalder dem - er en lækker lille spise, som er både er vegetariske, fulde af fibre og vitaminer, og derudover har en god portion af de proteinholdige, sunde quinoafrø på "rollelisten" over medvirkende ingredienser. Giv dem med i madpakken i selskab af en “rugbrødsklemme” og evt. en lille humpel agurk eller server dem som fyld i en sandwichbolle. De smager også godt til aftensmaden som tilbehør, og har du nogen tilbage, kan de jo passende sendes med i madpakken. Håber de må smage jer rigtig godt.

Ouinoa-rösti
ca. 12 stk.

2 dl quinoa
5 skalotteløg (eller 2 almindelige løg)

3 fed hvidløg

4 mellemstore kartofler

2 dl finvalsede havregryn

4 æg

1 spsk salt

4-5 drej på peberkværnen

2 spsk citronsaft
1 spsk finthakket frisk timian
koldpresset rapsolie til stegning


Sæt quinoaen i blød i 10 minutter, skyl den godt og afdryp den. Hak løg og hvidløg fint. Kog quinoaen sammen med de to typer løg i letsaltet vand i 15 minutter. Du skal bruge godt og vel den dobbelte mængde vand i forhold til mængden af quinoa. Tag gryden af blusset og lad quinoa-blandingen trække under låg i 5 minutter. Afdryp frøene, hvis der er mere vand i gryden. Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet, og rør dem i quinoaen sammen med havregryn, æg, salt, peber og citronsaft. Form til rösti og steg dem gyldne og sprøde i olie på en pande i 5-7 minutter på hver side ved medium varme. Vent med at vende dem til, de har dannet stegeskorpe.

Tip
Du kan sagtens fryse de quinoa-rösti ned, du har i overskud, og løbende tage dem op efter behov.

Med ønsket om en dejlig, afslappet og velgørende søndag ♡