#ff31a6

Fødselsdag lige om hjørnet

Den 22. juni er det min fødselsdag, og det skal markeres med en komsammen. Godt og vel tre håndfulde af mine nærmeste veninder er inviteret til fødselsdagsbrunch søndagen inden. Efter at have summet lidt over, hvordan jeg skal strikke menuen sammen, har jeg besluttet mig for at tage afsæt i dét, der i sundhedskredse kaldes "Super food". Super food er fødevarer, som indeholder en ekstra stor koncentration af næringsstoffer, såsom vitaminer, mineraler og antioxidanter og i nogle tilfælde også er ekstra rige på de sunde fedtsyrer. Jeg fik til jul en bog om Super food af min søster, som giver en rigtig god introduktion til området, så den har skærpet mit fokus på værdien af de fødevarer, der indgår i denne kategori.

Årsagen til at jeg har lyst til at udforske dette hjørne af gastronomien lidt nærmere, må jeg dog indrømme primært er at finde i London. Mødet med de fantastiske alt-i-ét-økologiske-supermarkeder-caféer-og-restauranter, vi oplevede dér, har nemlig sat sig som uafrystelige billeder på nethinden og indtryk i erindringen. Udvalget af alle mulige bær, juices, frugtstænger, hjemmebagte brødtyper med morbær og andre gode sager osv. gjorde et stærkt indtryk på mig. Jeg er ingenlunde dedikeret økologist og ej heller hysterisk sundhedsfreak. Jeg elsker en god hjemmebagt kage bagt med smør, pastaretter med ristede bøgehatte, flødesauce og godt med friskhøvlet parmesan og lækre desserter. Jeg kan til gengæld også godt lide at lave en grundkost, der er sund med masser af grøntsager, friske urter og holder meget af min yoghurt om morgenen med udskåren frugt, bær og en god hjemmeristet mysli. Og en omgang god take away står jeg bestemt heller ikke i vejen for engang imellem, når man vil give sig selv en friaften i køkkenet eller bare har lyst til en god, italienerbagt pizza eller lidt kinesisk wokmad. Så jeg prøver nok bare som alle andre at finde en god balance mellem det sunde, vitamin- og fiberrige, og det søde og til tider lidt kalorieholdige.

Men på søndag i næste uge skal vi altså prøve nogle af disse såkaldte super foods af. Jeg har allerede nogle gode idéer til menuen. Nogle af dem er inspireret af noget af det, jeg smagte og så i London. Andet har jeg fået et par praj om i danske helsekostbutikker, og noget har jeg selv fundet på. Indslagene er dog langt fra på plads, så hvis du har nogle gode tips til, hvad jeg kunne tænke ind i buffetten, vil jeg nyde at høre fra dig. Skriv bare din kommentar direkte her på bloggen, for så kan andre også læse med. Jeg har bedt min fotograf, Søren, om at kigge forbi den første halve times tid af brunchen og lige skyde lidt skud af maden og rammen, arrangementet holdes i. Og så kommer hele baduljen med i én af mine næste bøger og kan måske bibringe dig lidt inspiration :-)