#ff31a6

Få dine drømme til at spire

Kære alle sammen

En god nyhed: Dagens længde er tiltaget med 2 dejlige timer! Foråret er i den grad på vej, og de første spæde spirer er allerede så småt på vej op af mit bed :-) Dejligt!

Efter en lang, dog usædvanlig smuk vinter, mærker jeg selv en stærk længsel mod og forventning til foråret, hvor vi igen får farver på vore omgivelser og endnu engang påmindes om, at områder af vort liv godt kan ligge i dvale for en tid, for herefter at få den næring og kraft, de har brug for til at bryde igennem jordskorpen og dag for dag vokse sig mere og mere livskraftige. Sol og varme skal der til for at få naturens flora til at springe ud, og opmærksomhed, energi og hjerteblod skal der til at få vore egne ønsker, drømme og gode idéer til at folde sig ud. Det er et smukt budskab, synes jeg, og det dukker altid op i mine tanker på dette tidspunkt af året, hvor foråret sagte spiller de første toner af sin ankomstfanfare.

Ofte møder jeg kvinder, som bærer rundt på fantastiske idéer til projekter af forskellig karakter, og tit oplever jeg, at blikket i deres øjne ændrer sig, når de fortæller derom. Det fyldes med liv og stråler af et helt særligt dybfølt engagement. Men, hverdagen overhaler dem desværre ofte, hvorfor idéerne og projekterne forbliver skønne uforløste drømme. Meget forståeligt. Det er travle liv vi har, som nu og da ikke efterlader tid til så meget andet end det allermest nødvendige og presserende. Og drømme - de er jo ikke presserende. De kan sagtens sættes "on hold". Eller hvad?

Jeg vil give jer mit bud på et svar ved at fortælle jer en lille historie fra mit eget liv.

Selv nærede jeg nemlig for godt ti år siden en drøm om at skrive en bog - en bog til børnefamilier fyldt med al den bedste inspiration, jeg kunne hitte på til alle de områder, et familieliv favner. Jeg havde fuldtidsjob, mand og to små drenge, som jeg prioriterede at bruge mange af mine vågne timer på. Men drømmen om bogen voksede og fyldte til sidst for meget til, at jeg kunne negligere den. Og det fik mig ud af starthullerne. Jeg satte mig ned en aften, da mine drenge var kommet i seng og startede på at skrive et konceptoplæg om, hvad det var for en bog, jeg ønskede at skabe. Og henover de kommende måneder spidsede jeg oplægget til og fik det gjort mere og mere konkret. Sideløbende hermed gik jeg igang med at fotografere de ting, familien og jeg lavede, og nedskrev opskrifter, tips og idéer i en idébank. Jeg gjorde mig umage for projektet betød meget for mig. Og da idébanken fire år senere var fyldig nok til at rumme materiale nok til en bog, gik jeg til postkassen med mit oplæg i en kuvert med Gyldendals navn på. Få dage efter ringede redaktøren og inviterede mig til et møde, hvor vi blev enige om at realisere min bogidé sammen, og året efter kom "Krudtugler & kanelsnegle" på gaden. Fem lange år tog det mig at bringe min idé på vinger, men jeg nød at bringe projektet til verden stille og roligt, og det gav mig - på den lidt længere bane - springbrættet til at udgive "Rollinger & roulader" fem år senere, og til i juni 2009 at have skabt et solidt nok fundament til, at jeg turde tage springet fra min faste fuldtidsstilling i kulturlivet til et liv som fuldtidsforfatter med egen forlagsvirksomhed. Og i november sidste år kom "Greven" så til verden med mit eget forlagsnavn på: Tinkerbell Books. Vildt, stort og vanvittig glædesfyldt.

Hvad er så min pointe med det?

Jo, den er såmænd den, at projekter, man drømmer om at realisere ikke altid behøver at blive fuldført på nul komma fem. Nogen gange skal man tage sig god tid til at få dem formet og støbt præcis, som man ønsker det. Det vigtigeste for mig at se er at GØRE NOGET for at bringe dem til live, og det gør man ved at lægge en plan med et slutmål og så lægge nogle delmål ind mellem det punkt, man står ved nu henimod den endelige målstreg. Stille og roligt, skridt for skridt kan man så følge sin plan og have oplevelsen af at være "i proces". Følelsen af at gøre noget for dét, vi virkelig føler dybt for, at tage ansvar og bruge vort liv til dét, vi oplever, vi er allerbedst til og kan gøre en forskel indenfor, er med til at få os til at spire - præcis som de fine, spæde skud gør i min have lige nu.

Måtte nogen af jer gå med ønsker og idéer, der kunne have gavn af lidt sol og varme, håber jeg, at mit indlæg i dag kan bibringe jer den første solstråle :-)