#ff28a2

Et lille energiboost - ingefærshot med citron og æble

I går strålede sensommersolen for fuld glød, mens den i dag har overladt stafetten til skyer og tunge regndråber. Efteråret forsøger at sætte en fod i døråbningen. Nu er det snart dens tur til byde os velkommen til en sæson med hassel- og valnødder, syltning, brombær, masser af æblekager, blommekompot og andet godt, men også rusk i trækronerne, koldere temperaturer, lune sweatre, uldne plaider, ild pejsen, stearinlys og masser af varm kakao, te og toddies. I morges startede jeg dagen med et stort glas hjemmebrygget ingefærshot med citron og æble. Se her, hvordan jeg lavede det:

1 stort ingefærshot (eller 3-4 snapseglas-små)

ca. 50 g skrællet ingefær
2 æbler
1 citron

Skyld alle ingredienserne grundigt og skræl ingefæren. Put æbler og den hele citron igennem en saftpresser. Hæld saften op i din blender og tilsæt ingefæren. Blend omhyggeligt, indtil ingefæren er helt findelt og er blevet optaget af saften fra citron og æble. Hæld op i et eller flere glad og nyd shottet med det samme.

Udover at smage godt og give varme i kroppen på en lidt regnkold sensommermorgen, så indeholder ingefær også stoffet gingerol, som har anti-inflammatoriske og betændelseshæmmende egenskaber. Ingefærroden har som grønsag, krydderi og urtemedicin sin oprindelse i Asien, hvor den tidligt omtales i de ældste skrifter fra både Indien og Kina. Den har ry for at være god mod forkølelse såvel som ledsmerter, kvalme og søsyge. Så nu har du det perfekte middel mod efterårets snøfteture i baghånden.

Håber, den må bekomme dig og godt og booste hele dit system, så du er klar til at tage imod efteråret, når det for alvor melder sin ankomst.

Dejilg dag herfra.