#ff28a2

English Breakfast Pizza plus særtilbud på Slynglerne

Så er slynglerne sat i tryk

I går morges meget tidligt satte jeg mig i bilen med en nybrygget kop java og satte kurs mod Gylling, der ligger ved Odder i Jylland. Derude på markerne, hvor stilheden omslutter alt i landskabet, kragerne har deres vendeplads og efteråret står mere gyldent end nogen andre steder, jeg er krydset indover, ligger Narayana Press, som er det trykkeri, jeg har udvalgt til at være stedet, hvor mine bogfødsler finder sted. Det er drevet af nonner og munke, der både skyder deres hjerteblod i trykkunsten såvel som i at drive deres eget gartneri og leve et liv i tro overensstemmelse med deres værdier og livsformål. Et helt igennem vidunderligt sted drevet af mennesker, jeg har den dybeste beundring og respekt for.

Og ja, endnu en fødsel skulle finde sted i går, denne gang finaleudgaven i min krudtugleserie, "Slynglerne", som jeg kalder den, og omend det jo ingenlunde er mig uvant at vælge de rette ord til at formulere, hvad jeg ønsker at udtrykke, så kommer jeg faktisk lidt til kort her. At beskrive, hvad det vækker af stolthed, glæde og taknemmelighed at nå frem til den dag, jeg ramte i går morges, hvor spidsen af min pegefinger (eller mine sønners, for de har nu også tit, på skift, haft fornøjelsen) kan ramme knappen på de store trykmaskiner og sætte det store maskineri igang, er mig næsten umuligt. Det er hver gang en berusende, lettende og lykkeudløsende følelse; endelig er barnet klar til at blive født. Så dagen i går var én af de store ♡

Jeg kan jo slet ikke vente med at vise jer resultatet, og da vi må vente lidt endnu på, at bogen triller ud til landets boghandlere - den udkommer 28. november - vil jeg lige invitere jer indenfor imit slyngelunivers her, nemlig i mit kapitel kaldet "Weekendbrunch", for omend det kun er onsdag, så nærmer vi os da med hastige skridt et par fridage i kalenderen :)

Dette brunchindslag vil både store og små garanteret tage vel imod hjemme hos jer også. Det forener englændernes skønne “English Breakfast” med italienernes fuldtræffer: pizzaen. Se nedenfor, hvordan du frembringer de små sprøde godbidder. Vil lige nævne til dig, der overvejer at invitere min "Slyngelbog" hjem på hylden eller at glæde familie eller venner med den i julegave, at SAXO lige nu kører et forsalgstilbud på den, hvor du kan købe bogen til 255 kroner (normalpris 300 kroner). Den udkommer 28. november. Du kan opnå den særlige lanceringspris her.

Du kan finde opskriften på "kærlighedsjuicen" i min nye "Slyngelbog".


 

English Breakfast Pizza
 

Pizzadej med rug og fibre


Her kommer opskriften til de lækre English Breakfast Pizzaer.

Lav gerne pizzadejen dagen før og lad den hæve i køleskabet natten over. Alternativt kan du slå dejen op, en times
tid inden du skal sende pizzaerne i ovnen (øg da mængden af gær til 50 g), og lade den hæve, mens du forkæler dig selv med et godt, langt bad. Venter I gæster, er English Breakfast Pizza også en sikker fuldtræffer, da du på denne måde serverer hele måltidet i én sammentænkt ret – nyt og garanteret noget, der både vil vække lidt opsigt og blive taget vel imod. Gør pizzaerne klar og send dem i ovnen med varmluft, mens I sludrer over en kop friskbrygget java.

4 mellemstore (eller 2 store) portionspizzaer

15 g gær

2 1⁄2 dl lunkent vand

2 spsk jomfruolivenolie

1 tsk salt

300 g fuldkornshvedemel

300 g tipo 00 (eller hvedemel)

Drys
speltflager og solsikkefrø

Bland gær og vand i en skål. Tilsæt de andre ingredienser og rør dejen godt sammen, til den er smidig og stadig temmelig klæg. Stil dejen til hævning i køleskabet natten over.

Tomatsauce
2 dåser hakkede tomater

1 spsk frisk oregano (eller 1⁄2 tsk tørret) 

2 spsk jomfruolivenolie

salt og friskkværnet peber

3 finthakkede fed hvidløg

Kom ingredienserne i en gryde og kog tomatsaucen ind i cirka 20 minutter til en velduftende, intens sauce. Er du lidt i tidsnød, kan du også sagtens bruge en god, færdigfremstillet tomatpuré eller smøre en stor spiseskefuld hakkede tomater på dåse ud på bundene, drysse lidt godt flagesalt over og køre et par gange med peberkværnen.

Fyld
12 tynde skiver frisk mozzarella 

4-8 stykker bacon

4-8 små pølser af god kvalitet 

evt. 4 skive gedeost

frisk timian, lidt bredbladet persille, friske ærteskud og/eller et par blade rucola 

4 æg

Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og tag dejen ud af køleskabet. Drys lidt speltflager og solsikkefrø over dejen, og del den i fire klumper. Form dem til bunde på en eller to bageplader beklædt med bagepapir. Smør bundene med tomatsauce. Fordel mozzarellaskiver, bacon, pølser og eventuelt gedeost på pizzaerne og bag dem i ovnen i 15-17 minutter. Varm lidt olivenolie eller smør på en pande, steg et spejlæg til hver person og læg dem på pizzaerne lige inden servering. Du kan også slå et æg ud på hver pizza, når der er 5 minutter tilbage af bagetiden, men det bliver mere velsmagende, sprødt i bunden og delikat at se på, når du steger ægget på panden og lægger det over pizzaerne til sidst.

Drys med timian, persille og ærteskud eller rucola. Server pizzaerne i selskab med et glas friskpresset juice og en velbrygget kop kaffe – så er der intet mere tilbage at ønske.

Lige nu kan du som nævnt forudbestille min "Slyngelbog" til 255 kroner (normalpris 300 kroner) hos Saxo ved at benytte dette link. Jeg ved ikke, hvor længe tilbuddet gælder, da det er ét, Saxo selv har sat i værk, så tøv ikke alt for længe, hvis du vil sikre dig den til særpris :)

Mange glade efterårshilsner
Sif