#ff28a2

En sand vinter-eleksir af en suppe

Kære alle

Efter mange dage med nærmest lidt dagbogslignende beretninger må det være tid til en dejlig opskrift :) Denne suppe er på vores eget menukort i aften, og den glæder jeg mig til at nyde en god portion af. Den er fyldt af styrkende krydderier, er fyrig med sit indhold af chili og ingefær, er lækker med sine sprøde bønnespirer og al dente kogte grøntsager, og så elsker jeg bare frisk koriander - en krydderurt, som er meget anvendt i det asiatiske køkken, og som altid er blevet budt særdeles velkommen af mine smagsløg. Titlen på suppen har min mellemste søn fundet på. Den er egentlig skabt en forårsdag, hvor alting piblede op af jorden - deraf navnet. Dog har den næsten også en spirende virkning på én - en rigtig vintereleksir, der jager forkølelser på flugt og giver god varme i hele systemet.

Opskriften er fra Rollinger & roulader. Håber I må have fået lyst til at lave den hjemme i jeres eget køkken :-) Skøn appetit og dejlig aften.

Den spirende suppe
6-8 pers.

2 fed finthakket hvidløg
2 spsk finthakket frisk ingefær
3 spsk sort chilipasta
1 citrongræs i store stykker (der fiskes op igen, når suppen er færdig)
1 tsk sambal oelek

450 g kyllingefilet i strimler
2 store håndfulde fine haricot verts
3 forårsløg (eller en porre) i strimler
1 løg i tern
1 rød peber i tern

11/2 liter kyllingefond (eller 11/2 liter vand og 3 hønsebouillonterninger)
10 halverede, aromatiske cherrytomater
3 spsk finthakket frisk koriander

250 g mellemtykke æggenudler

Pynt
100 g bønnespirer

2 spsk grofthakket frisk koriander (eller fintsnittet babyspinat)

evt. en god håndfuld grofthakkede letristede, usaltede cashewnødder

Opvarm lidt olie i en stor gryde og steg hvidløg, ingefær, chilipasta, citrongræs og sambal oelek heri et øjeblik. Skær kyllingefileterne i strimler og lad dem stege med i 6-8 minutter. Tilsæt nippede haricot verts, der er skåret i ca. 3 cm lange stave med skæve snit samt forårsløg, løg og rød peberfrugt. Tilsæt kyllingefonden, de halverede cherrytomater samt den friske koriander. Lad suppen simre i 15 minutter for svag varme. Kog imens nudlerne i ca. 5 minutter. Tilsæt de kogte nudler og server suppen straks i dine flotteste dybe tallerkener og pynt med bønnespirer, frisk koriander og evt. et drys hakkede, usaltede cashewnødder, der lige er vendt på en tør pande.


TIp
Vil du give suppen et yderligere velsmagende og dekorativt løft, kan du tilsætte en god håndfuld pillede tigerrejer. De smukke røde rejer ser indbydende ud blandt alt det grønne i suppen, og hvis du, som jeg, elsker rejer, så tager dette lille tip kegler – også hvis du bruger suppen til gæstemad.