#ff31a6

En sand festgryde: Boeuf bourguignon

I dag skal I have en fantastisk opskrift, som vi har lavet en hel del gange efterhånden til venner og i weekenden, når den står på sand forkælelse. Hvis du reagerer på den ligesom, vi gør, sender den dig fluks i den syvende himmel. Det er en fransk klassiker og en vaskeægte fest-gryderet: Boeuf Bourguignon. Forleden, da vi lavede den, fik jeg desværre ikke hevet kameraet frem, inden vi satte os til bords, men den er en lækkerbidsken for øjet og emmer af fransk landkøkken i særklasse. Her kommer opskriften, der rækker til 4-6 personer.

Cirka et kilo oksebov, 3 spsk. hvedemel, 1 spsk smør, 2 spsk olivenolie, 15 skalotteløg, 4 hvidløgsfed, 200 g hele champignons, 200 g røget bacon i tern, 2 spsk tomatpuré, 1/2 l rødvin, 2 spsk koncentreret kalvefond, 1/2 spsk balsamicoeddike, 2 laurbærblade, 1 1/2 spsk frisk timian, 10 hele peberkorn

Skær kødet ud i tern á 3x3 cm. Krydr med salt og  peber og vend ternene i mel. Varm smør og olie op i en stor gryde (selv bruger jeg en stor, charmerende støbejernsgryde) og brun kødet. Tilsæt de rengjorte hele eller halverede skalotteløg, hakket hvidløg og de rengjorte hele eller halverede champignons. Tilføj derefter bacon og lad det hele brune i gryden. Rør tomatpuré i og tilsæt rødvind, fond, balsamicoeddike, laurbærbladene, den finthakkede friske timian og peberkornene. Lad gryden stå og simre i en times tid under låg på middelvarme. Smag til inden serveringen med salt og peber.

RIgtig god appetit - og glæd dig. Det kunne meget vel blive en weekend- og vennemiddagshitter hjemme hos jer, ligesom den er hos os :-)

Er der nogen af jer, der har en gæsteret, der bare altid er en sikker vinder?