#ff28a2

En magisk smykkekunstner: Charlotte Wendes

I dag skal I høre en historie om en smykkekunstner, som jeg efterhånden har fulgt i 15 år. Hendes navn er Charlotte Wendes, og hun er ikke alene smykkekunstner, hun er efter min mening også magiker. Siden jeg opdagede Charlottes smykker, har jeg samlet mig en lille kollektion af hendes værker, og hvert smykke spiller en helt særlig rolle for mig. Nogen gange kan man ikke forklare, hvorfor nogle ting vækker en helt særlig følelse i én, fremkalder en stemning og måske påminder én om vigtige værdier, man glædes over at holde i hævd. Det gør Charlottes smykker for mig. Jeg oplever, at de på fineste vis fremhæver og understreger noget i min personlighed, som jeg glæder mig over at kunne vise frem på den smukke måde, Charlotte gør det muligt. Charlottes hjerte banker stærkt for at skabe smykker, der "komplementerer den skønhed og udstråling, folk i forvejen besidder". "Smykkerne lever", skriver hun. "De bliver skabt unikke, udvikler sig gennem årene og får sin egen sjæl. På hver sin måde fortæller de et lille stykke historie om stor kærlighed eller livets store begivenheder".

Om halsen bærer jeg ofte et kors med en funklende lyseblå sten, på min venstre ringfinger en kærlighedsring fra min mand og mine ører kunne jeg juleaften pryde med de smukkeste Tinkerbell ørenringe (se billedet). Ja, det er faktisk rigtigt. Sådan hedder de.

Charlotte har nemlig på forunderligste vis valgt at kalde sin helt nye kollektion for Tinkerbell - nøjagtig som jeg har valgt at døbe mit forlag TInkerbell Books. Vi har begge et helt særligt forhold til den lille alf i Peter Pan universet, der trods sin lille størrelse, formår at sprede lidt tryllestøv, få folk til flyve og få folk til at se deres liv fra et andet perspektiv. Således yder hun måske sit lille bidrag til, at mennesker omkring hende bliver lidt klogere på sig selv og opnår glæde, ro og større dybde herved.

Hvis du en dag kommer forbi én af følgende forhandlere - Ole Lynggaard i Hellerup eller Ordrup eller Pigen og Diamanten på Frederiksberg - kan du jo lige kigge ind og se Charlottes værker.  Du kan også opleve dem på hendes egen hjemmeside. Måske vækker de ligeså meget genklang, beundring og glæde hos dig, som de gør hos mig. Tak for alt det hjerteblod, jeg oplever, du har investeret i hvert og et af de smykker jeg bærer fra din hånd, Charlotte. Du gør en forskel. Jeg ønsker dig alt det bedste med din nye smukke kollektion i det nye år :)

Ps. Jeg har ikke glemt mit løfte fra i går om at fortælle lidt mere om det tv-program, jeg har fornøjelsen af at være blevet studievært på. Jeg skal lige have nogle ting clearet med redaktionen, før jeg kan indvie jer i planerne. Så jeg afventer deres tilbagemelding og vender tilbage med lidt flere ord herom senere. Rigtig dejlig dag til jer alle