#ff28a2

En hardcore korrektur-lady!

 

Ja, det er, hvad hun er, min eksterne redaktør!

I dag fik jeg en fyldig, foret kuvert overleveret anbefalet af Post Danmark, hvori lå alle 308 sider af manuskriptet korrekturlæste og redigerede af Hanne Rask. Og hold da op, hun er hård til dét med sprog, grammatik og hvad, dertil hører. Skønt at få et par friske øjne på endnu engang (det er 4. korrektur, vi er igennem nu), for henad vejen bliver man selv helt sneblind, og kan ikke længere se sine egne fejl. Det er sjovt, for nu har jeg jo i temmelig mange år arbejdet dagligt med formidling, og grammatik og sproglige finurligheder har til alle tider haft min store interesse. Så egentlig går jeg jo og tror, at alt er i orden i mit manuskript, men dér kan jeg da bare tro om igen. Hanne finder i hvert fald altid noget, og hvor er jeg hende taknemmelig for det. Super godt arbejde, hun havde præsteret her lige før trykstart, og hendes korrektioner er nu leveret ned til Narayana Press, der med største omhu sidder og retter de sidste ting i den originale, digitale udgave af bogen, som i disse dage er igennem et grundigt tjek og en proces, hvor alle lavtopløselige billeder skfites ud med højtopløselige.

Lucas skulle også lige studere bogen i dag - ikke mindst ryggen, som han har haft den store ære at pryde på alle tre udgivelser i serien. Og Spiloppen er ingen undtagelse. Det er i øvrigt et vaskeægte spiloppe-billede, der er udvalgt til pladsen på denne udgivelse, så det vil jeg glæde mig til fremover at betragte i reolen ved siden af Krudtuglens og Rollingens lille Lucas-billede. Og ja, dagens andet blogbillede er af en skål Caesar Salad, som jeg på børnenes opfordring lavede til middag i aften. Min bedre halvdel er i København, så drengene og jeg hyggede os alene ved middagsbordet, og valget af ret var altså: Caesar Salad - "den med den gode dressing, mor". I sommer nød vi de skønneste salater af denne type i Tanternes Hus på Anholt, og siden da har drengene udnævnt den til én af deres "yndlingssalater". Trumfen i salaten af de hjemmelavede, ovnbagte brødcroutonner vendt i olivenolie, presset hvidløg, lidt salt og peber. For ikke at glemme dressingen, som drengene var inde på. Den er også rigtig vigtig for resultatet. Opskriften kan du i øvrigt finde i Rollinger & roulader.

Rigtig god fredag.