#ff31a6

Den dansende pjerrots kage

Så er det weekend! Bare skønt. Og ikke nok med det - det er også skolernes vinterferie :-) Mine drenge har glædet sig kolossalt og ser frem til at blive hentet på skolen lige om lidt efter et brag af en skolefest i går aftes. Hvad mon I skal lave i ferien? Jeg har hørt om flere, der skal ud og have lidt fart under fødderne i de norske fjelde eller andre steder. Det lyder jo skønt. Selv ser vi frem til at nyde nogle dejlige dage hjemme, hvor vi bare skal sove længe, slappe af, en tur i biografen og se "To på flugt" (Disneys udgave af eventyrklassikeren Rapunzel), spille lidt kort, trave nogle ture og bare hygge os. En af de ting, vi oftest prioriterer højt i weekender og ferier er at gå i køkkenet og bage lidt godt. Det er altid populært hos både børn og voksne. Mange dejlige bud på bagværk er kommet ind fra jer læsere med henblik på optagelse i Award-kapitlet i "Rollinger & roulader" eller i efterfølgeren "Spilopper & stjerneskud". Nogen af dem vil jeg prøve af i ferien. Her er mit bud til jer på en hjemmebagt lækkerbidsken, vi selv holder meget af. Kagen er saftig og god, og den fine chokoladefigur sjov at lave.

125 g sukker
175 g smør
3 æg
100 g kokosmel
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1¾ dl mælk

Drys
2 spsk flormelis
1 spsk finthakkede tørrede tranebær

Rør smørret blødt sammen med sukkeret. Tilsæt æg og kokosmel. Bland hvedemel og bagepulver og rør blandingen i sammen med mælken. Fyld dejen i en velsmurt springform (evt. en silikoneform), og sæt den i en kold ovn. Tænk ovnen på 200 grader og bag den i ca. en time. Sigt flormelis over kagen, når den er kølet af og drys med lidt finthakkede tørrede tranebær.

Sådan laver du "Den dansende pjerrot"
Figuren på kagen lavede vi ved først at google “H.C. Andersen papirklip” på nettet. Dér fandt vi hans dansende pjerrot (scroll lidt ned og du finder ham). Vi smeltede lidt hvid chokolade i en plastikpose, hvor vi havde slået knude på den åbne ende. Vi lagde posen i en skål med vand, der lige havde kogt i elkedlen. Dernæst lagde vi et ved plastikchateque henover den udprintede tegning af pjerrot, klippede hul i det ene hjørne af posen med smeltet chokolade og tegnede figuren op i chokolade. Da figuren var stivnet, ridsede vi to dybe riller i kagen og stak figuren ned. Det kræver lidt forsigtighed, hvis figuren skal stå op, så hvis I er mere til det helt sikre og mere er til gækkerier end knækkerier, kan I evt. lægge figuren ned på kagen i stedet. Det ser også fint ud. Man kan også lave hjerter eller andre figurer. En skæg og festlig måde at pynte sine kager - og så ser det bare helt professionelt ud! Håber I har fået lyst til at prøve tricket af :-)

Rigtig GOD fredag til jer alle.