#ff28a2

De lækreste proteinbarer, der slet ikke er ude i HAMPEN

Her til morgen fik jeg en pakke med posten. Det er sjovt at mærke den fryd, det vækker indeni at få overrakt en sådan - og det til trods for, at jeg selv har bestilt den og udmærket ved, hvad der gemmer sig indeni. Men det er nu altid skønt at få pakker, og herligt at lirke kassen op og lade pakkens herligheder åbenbare sig.

I dag var det en pakke fuld af naturfarvede poser fra et firma, der hedder Nyborggaard. I poserne gemte sig et økologisk grønt pulver kaldet "hampeprotein". Og selvom du måske tænker: "Hvad skal hun dog med HAMP?", så er det ikke helt så meget ude i hampen, som det kunne lyde i nogens ører.

Det kan godt være, at ordet "hamp" straks bringer dine tanker i retning af produktion af cannabis. Der findes dog flere forskellige arter af hamp, hvoraf kun den ene anvendes til cannabisproduktion. Den hampplante, der anvendes til udvinding af hampefrøolie og hampeprotein, som vi kan spise, er til gengæld kendetegnet ved at være sprængfyldt med sunde og nærende fedtsyrer og aminosyrer, som gør den til en helt unik fødevare. Protein kaldes jo "kroppens byggesten" og med hampeproteinet sikrer du , at din krop får alle de essentielle amimosyrer, den har brug for. Den giver dig en større mæthedsfornemmelse, holder sukkercravings fra døren langt op af dagen, og så hjælper den dig med hurtigere restitution efter træning. Perfekt, for jeg er selv netop begyndt regelmæssigt at træne løb igen og både min mand og flere af vores unger dyrker styrketræning, fodbold, basket m.v. Så dér vil hampproteinpulveret - der i øvrigt har samme farve som tang, men gudskelov er smagsneutralt - gøre os godt.

Så her til morgen blev der produceret lækre proteinbarer af friske, udstenede medjool-dadler, hampefrøolie, lakridspulver, hampeproteinpulver, hasselnødder, mandler, tørrede tranebær og kokos. De blev stillet på køl en god times tid, skåret ud i stænger og vendt i kokos. Og ved du hvad - de smagte fuldkommen fantastisk. Den bedste sunde snack, jeg længe har smagt, og børnene er også vilde med dem. Nedenfor finder du  opskriften: