Æbletærte med boghvede, kokossukker og kanel fra Sri Lanka | Sif Orellana
#fa0505

Æbletærte med boghvede, kokossukker og kanel fra Sri Lanka

Hej alle sammen.

Så er der lige lidt nyt fra mig på bloggen. Jeg sidder helt fordybet i skabelsen af min nye bog, "Slyngler & stanglakrids", i disse måneder, så al min tid investeres næsten dér for tiden. I eftermiddags fik jeg dog så lyst til æbletærte af at sidde og kigge ud på de rødkindede æbler, der prydede hele græsplænen, at jeg forlod Slyngeluniverset for en stund og bagte os en kanelduftende 'galette' med mine rejser til sydlandske himmelstrøg i tankerne. Og resultatet blev faktisk så vellykket, at jeg har valgt at tage opskriften med i min nye bog.

Tærten blev bagt med boghvedemel, kokossukker, æg, kanel fra Sri Lanka og andre gode sager, og med de valg på ingredienslisten er tærten faktisk en fest for alle, også glutenallergikere og alle dem med gluten-intolerance. Jeg er begyndt at bage en hel del med glutenfri meltyper og andre sødemidler end den gængse rørsukker. Jeg har ikke selv glutenallergi, men det er der efterhånden mange, der har, og vi har alle godt af at skære lidt ned på mængden af gluten og raffineret sukker i vores kost.

På mine foodstylings- og photography workshops i udlandet har der været et stærkt fokus på glutenfri bagning og madlavning generelt, og det er et helt nyt område for mig at dykke ned i, som har inspireret mig meget. Jeg har stadig masser af opskrifter med i mine bøger bagt med helt almindeligt mel samt masser af grove meltyper, men jeg giver ofte nogle glutenfri alternativer, så alle kan være med.

Kagen her serverede jeg faktisk med en god spiseskefuld skyr, for vi havde hverken crème fraiche eller piskefløde, jeg kunne forvandle til flødeskum, i huset. Og skyr er noget, jeg holder meget af til min morgenmad, og det kan sagtens afløse crème fraichen i sådan en sammenhæng her (og så er der kun 0,2% fedt i Skyr i stedet for den noget mere kalorietunge crème fraiche).

Min "Slyngler & stanglakrids" udkommer i sidste halvdel af november i år. Jeg kan desværre ikke sige det mere præcist, for det afhænger lidt af, om jeg når at få alle billeder færdige til tiden, og at alt andet klapper i processen. Den bliver på omkring 300 sider ligesom de sidste og fyyyyyldt med masser af frisk inspiration til året rundt, højtider, hverdage, weekender, ferier, fester, kreative stunder, bagestunder, simregryde-stunder, komsammener, spaghetti-stunder, børnenes-maddag-stunder og meget mere.

Alt det bedste herfra.
Sif