#ff31a6

Bærende interview-person i Jyllands-posten i juni

Klokken 13.00 i dag ringede dørklokken. Udenfor stod Cécile, en ung fotograf fra Jyllands-posten med et tungt kamera under armen og øjne, der strålede af liv. "Hej, undskyld forsinkelsen. Trafikken var helt umulig, men nu er jeg her og er klar til at skyde en god portrætserie til artiklen!"

Den artikel, Cécile hentydede til er faktisk intet mindre end det såkaldt "bærende interview" i Jyllands-postens livsstilstillæg, VIVA, der udkommer med avisen om søndagen. Det er vildt, som der nogen gange pludselig dumper en appelsin ned i turbanen på én som man mindst venter dét. Det skete for mig for halvanden måneds tid siden, da journalist Helle Kjærulf skrev mig en mail og spurgte, om jeg kunne have interesse i at fortælle om mit liv, mit forfatterskab og mit forlag i en artikel, der ville komme i avisen i maj eller juni. Der var sat 5 sider af, så der var virkelig mulighed for at komme godt omkring. Og ja da, det kunne jeg da bestemt!

Efter 12 års arbejde i kulturlivet, har jeg nu i fire år haft mit eget forlag, Tinkerbell Books, og selvom finanskrisen var på sit højeste ligesom jeg tog springet fra mit faste lønmodtagerjob til et liv med selvstændig forlagsvirksomhed, har jeg holdt snuden ovenvande og er kommet godt fra start. Det kan jeg takke mit dygtige team bag bøgerne for samt alle jer trofaste læsere, der støtter op om mit forfatterskab og inviterer mine bøger hjem på jeres hylder. Uden jeres opbakning ville jeg aldrig have kunnet bringe mit lille forlag derhen, hvor det er nu, og det er jeg dybt taknemmelig for.

Indtil videre har jeg jo kun udgivet mine egne bøger på mit forlag, men her i 2013 sker der det store, at mit lille forlagslogo kommer til at figurere på ryggen af to fantastiske projekter af eksterne forfattere: Et internationalt og et nationalt. Og det er selvfølgelig en helt vild milepæl at nå.

Mit første internationale projekt er en vidunderlig, billedmættet og vanvittig inspirerende vegetarkogebog af Luise Vindahl og David Frenkiel fra den anmelderroste vegetariske blog GREEN KITCHEN STORIES. Det unge ægtepars perle af en vegetarkogebog er netop udkommet i både USA, Australien og England og har høstet de mest fantastiske anmeldelser. Så jeg er pavestolt over at være med til at bringe den danske udgave på vinger (den udkommer til august/september).

Derudover har jeg også den store glæde at præsentere mit første nationale bogprojekt her i 2013 med andre forfatternavne på coveret end mit eget. Det er "Rejsen til sundhed" af de to livssprudlende naturopather Anja Ballegaard og Zenia Santini fra sundhedsbloggen Naturazin.  Sjældent har jeg mødt nogen med mere levende pen, større gåpåmod og videbegær end dem. Sammen har de skabt en humoristisk, oplevelsesmættet og ikke mindst vanvittig rejseskildring, som strækker sig over flere lande (USA, England og Indien), og som introducerer dig for nogle af tidens største eksperter inden for hele sundhedspaletten. En rejse, som fortsætter, selv efter at du har vendt det sidste blad i denne bog. En rejse til sundhed. Også denne bog glæder jeg mig enormt til at bringe til verden (udkommer primo november). Den repræsenterer en helt ny måde at formidle budskaber om sundhed på, er fyldt med de skønneste opskrifter skudt af selveste fotograf Ditte Ingemann fra én af mine favorit madblogs herhjemme, Thefoodclub.dk, og stilen er befriende udogmatisk.

Journalist Helle Kjærulf gæstede mig for tre ugers tid siden, og tilbragte tre timer i mit selskab. Hun var knivskarp og begavet interviewer, og jeg tør ellers love for, at jeg blev udfordret med spørgsmål som:

Hvad drømmer du om? Hvad tror du på? Hvad er formålet med dit liv? Hvordan håndterer du modgang? Hvor henter du din inspiration? Hvordan holder du dig psykisk og fysisk fit? Hvordan skaber du balance mellem arbejde og familieliv? Hvad er dit livsmotto? osv.

Svarene får du i interviewet i VIVA :) Jeg skriver lige på bloggen, hvornår det bringes helt præcist. Indtil videre har jeg fået at vide, at det er første søndag i juni. Men du hører fra mig, så snart jeg ved det med sikkerhed.

Billederne på dagens blogindlæg er i øvrigt nogen min yngste søn og talentfulde fotograflærling, Noah på 9 år, har skudt i løbet af photo shooten med Cécile i dag. Så kan du lige få et lille smugkig ind bag kulisserne ;-)

Skøn aften til dig og dine.