#ff28a2

Anemonerne og fortælleglæden blomstrer i Beder

Så er de her, anemonerne! Og hvilken kraft de skyder op af jorden med. Det er det samme hvert år. Man går og venter på dette blomstrende forårstegn, som for så mange er den endelige bekræftelse på, at lysere tider nu er på vej. Og på den tid, det tager at vende blikket mod himlen og tilbage til skovbunden igen, er de små hvide yndigheder piblet op af jorden. Sådan føles det i hvert fald.

I dag har jeg været ude at lave den sidste del af portrætudsendelsen om og med bestsellerforfatter Lene Kaaberbøl, og anemonerne dannede næsten et helt tæppe på hver side af den skovsti, vi kørte ned ad for at komme til hendes hjem i en gammel, nedlagt mølle i Beder syd for Aarhus. Hvilken idyl! Solen strålede fra den smukkeste azurblå himmel, og termometret i bilen viste 16 grader.

Hvad jeg erfarede under dagens opfølgende møde med Lene er, at hun for nylig er strøget ind på New York Times bestsellerliste og er nomineret til et par priser "over there". Så nu er der ikke længere tale om "at være på vej mod et gennembrud" i USA. Nu er hun brudt igennem. Fantastisk flot gået af den danske forfatter fra Beder, der udgav sin første roman som 15-årig og sidenhen har foldet en masse højtskattede fortællinger ud, hvoraf mange foregår mindst tre skridt fra mælkevejen, som hun selv ynder at formulere de fantasy-verdener, hendes historier udfolder sig i.

Det var endnu et inspirerende møde, jeg havde i dag med Lene, og hendes evne til at berette om sit forfatterskab, sit liv, sine drømme og indre universer er betagende - ikke mindst for sådan en releativt grøn forfatterspire som mig. Jeg kan blot bryste mig af 4 udgivelser. Lene har udgivet stribevis af børne- og ungdomsromaner og har også med stor succes betrådt den litterære krimiscene for voksne - blandt andet med bogen "Drengen i kufferten", som er den, hun lige nu topper New York Times bestsellerliste med.

Programmet om Lene Kaaberbøl sendes i en 7-minutters og en 28-minutters udgave på TV2 Østjylland om en måneds tid. Jeg melder ud her på bloggen, hvornår de helt præcise udsendelsestidspunkter er. I programmet slår vi også et smut om Østre Gasværk, hvor Lenes bog "Skammerens datter" er under opførelse som teaterstykke med premiere til efteråret.

- Og så lige lidt nyt til løbe-entusiasterne. Jeg har holdt min plan og været ude og samle kilometer uder fodsålerne både i mandags og i formiddag. Om det går godt? Tjo, jeg kan da fortælle, at jeg i mandags lod mig overhale af en smilende 70-årig kvinde, i hvis smil jeg anede mere end en smule medfølelse. Ja-ja, man skal jo lige igang. Jeg slår ingen rekorder i hastighed i disse dage, men mine 5 kilometer kommer jeg da med hiv og sving igennem. Al begyndelse er jo svær, det kan kun gå fremad, vejret er skønt i disse dage, jeg nyder fristunden med plads til gode, kreative tanker - og anemonerne blomstrer så smukt. Ligesom Kaaberbøls fortælleglæde.