#ff31a6

Alle hjerters fest

I dag er det "Valentines Day" - en amerikansk/engelsk tradition, der efterhånden også har ramt vores breddegrader. Valentines dag er i øvrigt den dag i USA, hvor flest par bliver gift. Ifølge Wikipedia blev helligdagen indført af pave Gelasius i 496 e.v.t. og blev opkaldt efter den romerske præst Valentin. Hvem han var er stadig usikkert. Legenden fortæller, at da kejser Claudius II beordrede romerske soldater til ikke at gifte eller forlove sig, trodsede Valentin dette dekret og fortsatte med at vie unge soldater. Han blev som følge heraf arresteret, sat i fangenskab og senere henrettet ved halshugning den 14. februar. Den romerske-katolske kirke udnævnte ham efter hans død til helgen som Sankt Valentin.

I dagens anledning bringer jeg jer en dejlig kageopskrift fra min nye bog, "Greven", som I kan forkæle smagsløgene lidt med i bedste Valentine-ånd. "Kom-i-godt-humør-kagerne" kan bages i alle typer muffinforme, men er du så heldig at ligge inde med nogen i hjerteform, er de skræddersyede til Valentine. Opskriften stammer fra min mor, der fortalte mig, at de efter hendes mening smager så godt, at de ikke kan undgå at sætte humøret en god håndfuld grader i vejret. Efter at have bagt og smagt dem flere gange, må jeg sige, at jeg er enig. Og måtte du undre over, at der ikke skal bagepulver i kagerne, så er det altså rigtig nok.

2 æg
2 dl sukker
2 tsk vaniljesukker
125 g smeltet smør
3/4 dl mel
4 dl kokosmel
50 g hakkede hasselnøddekerner
100 g hakket, god mørk chokolade

Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse med vaniljesukker. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen. Hæld dejen over i smurte muffinforme af papir eller metal (papirforme kan også anbringes i metalformen, hvis du vil være sikker på, at de bevarer faconen). Bag de fine små kager ved 175 grader i 20 minutter eller til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist, før de serveres.

Hvordan markerer I Valentins Dag hjemme hos jer? For mig er det bare de små ting, der skal til. Jeg er ikke så meget for den helt store kommercielle amerikanske fejring, som virker lidt unaturlig og påtvungen, synes jeg. Hvad synes I?

"Happy Valentine" til jer alleheart