#ff31a6

Blogindlæg under Anmeldelser

Hjælp os og få et gratis signeret eksemplar af 'Sunde slikmunde'

Kære læser.

Den 26. april udkom min søn Noahs (12 år) og min første kogebog skabt i et tæt samarbejde. At skabe en bog med sin søn og gennemleve hele tilblivelsesprocessen sammen - fra idéen til bogens indhold bliver født, til opskrifterne bliver udviklet, billederne skudt, fortællingerne foldet ud og bogen smeltet sammen i et helstøbt univers - er en oplevelse så stor, meningsfuld og inspirerende, at den er svær at putte ord på. Det har virkelig været sådan et glædesfyldt projekt for os begge, og at kaste et blik på Noah i disse dage og det smil, han stiger ud af sengen med hver morgen, idet han spørger, om der er nogle "nyheder" med vores bog, ja, det er simpelthen en oplevelse, der fylder mig med taknemmelighed.

I sidste uge strøg vores bog ind på Saxos bestsellerliste, og I kan nok tænke jer, hvor stor en begivenhed det var i det lille hjem. Det er en kæmpe anerkendelse for os begge og et tegn på, at vores projekt er lykkes, og vi kunne ikke være mere glade, lettede og taknemmelige.

Der er dog en lille ting, vi utrolig godt kunne tænke os din hjælp til. Der er stadig familier derude i det danske land, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med vores bøger og det univers, vi udfolder i dem, og derfor betyder det så meget, at der knytter sig et par ord på, hvad læsere, der allerede har været i kontakt med det, oplever og synes om det. Så Noah og jeg har besluttet at udlodde 10 signerede eksemplarer af "Sunde slikmunde" til de 10 første af jer, der måtte have lyst til at hjælpe med at skrive en lille omtale af vores bog inde på Saxo's hjemmeside her. Der er ingen krav overhovedet til, hvad du skriver. Det er naturligvis helt op til dig. Din bog bliver signeret af både Noah og mig, og vi skriver gerne en lille personlig hilsen i den. Og så sender vi den direkte til din hoveddør, så du ikke skal afsted og hente den på posthuset. Alt du skal gøre efter at have skrevet din lille omtale er at sende mig en email på siforellana@hotmail.com, hvor du lige skriver dit navn og adresse. Så vælger Noah og jeg de første 10 ud og skynder os at sende et signeret eksemplar af vores bog ud til jer hver især. Måske har du allerede investeret i vores bog, men så kan den ekstra signerede udgave måske bruges i sommerhuset eller foræres som en kærkommen lille gave til bedsteveninden, din mor (når hun har børnebørnene på besøg), din søster eller andre, du gerne vil glæde. Husk blot at skrive i mailen, hvem du gerne vil have den signeret til :-)

Vi vil være dig noget så taknemmelig, hvis du vil hjælpe os med denne lille opgave. Det vil faktisk betyde kolossalt meget for os, for det vil helt sikkert hjælpe vores bog godt på vej ud i verden, og måske skabe grobund for, at Noah og jeg kan følge den op med én mere, vi skaber sammen. Idéerne bobler allerede :-) Så på forhånd TAK.

De bedste hilsener om en skøn, afslappet og hyggelig weekend fra os♡


 

 

Skøn pastaret du kan lave på 15 minutter

Hej kære læser.

Har du haft en god dag? Det håber jeg. Det er altid en god følelse at få taget ordentligt hul på en ny uge. Måske kan jeg yde mit lille bidrag til, at den bliver kick-startet ekstragodt:-)

Klokken er lidt i 17 lige nu, og hvis du ikke allerede har gjort det, så er du sikkert ved at tune ind på, hvad du skal lave til aftensmad, og her er en superlækker og meget hurtig og nem lille italiensk pastaret. Selv er jeg vild med italiensk mad, og spaghettiretter hører til blandt mine største favoritter. Denne ret kan frembringes på den tid, det tager dig at sætte pastavandet over og koge pastaen. en smager himmelsk hver gang, synes jeg. Man skal være glad for både rejer og hvidløg for at lade sig forføre af retten, men har man én gang overgivet sig til disse ingredienser, så vil den garanteret få status af yndlingsret hjemme hos dig også. Det er jeg sikker på. Opskriften er i øvrigt præsenteret i min bog "Guld i gryden", som er fyldt med nemme, hurtige og meget familievenlige middagsretter. Du kan se og bestille den her, hvis du måtte have lyst til det.

God appetit!

Spaghetti med rejer i godt selskab
4 pers.

ca. 450 g spaghetti (evt. fuldkornsspaghetti)
4 håndfulde frisk rucola
5-6 fed hvidløg
olivenolie til stegning
400 g grønlandske rejer
skallen fra en økologisk citron
salt og friskkværnet peber

Sæt spaghettien over. Skyl rucolaen. Pil hvidløgsfeddene og snit dem i små tern. Kom lidt olivenolie på en pande, og svits hvidløgene i 2 minutter – de må ikke blive brune. Tilsæt rejerne og riv citronskallen henover. Krydr med salt og peber, og lad det hele samle sig på panden et par minutter. Bland retten rundt med den friskkogte spaghetti, og vend til sidst den sprøde rucola i.
Server retten på tallerkenerne.

I Italien spiser de sjældent parmesan oven på spaghetti- og pastaretter med fisk og skaldyr. Vi elsker dog friskhøvlet parmesan oven på denne ret, men vælg selv, hvad der klæder jeres smagsløg bedst.

Ps. billedet øverst til venstre er skudt i Valdiroses smukke rammer - en sand lille perle af et bed & breakfast hotel lidt uden for Firenze, som jeg havde glæden at besøge for en måneds tid siden. Den aften, vi ankom blev vi mødt af det hjertelige værtspar, Paulo og Irene og de serverede den mest vidunderlige, supersimple og dog vanvittigt velsmagende skålfuld dampende pasta for os med cherrytomater, friske krydderurter, skalotteløg, hvidløg, et skvæt hvidvin og friskhøvlet parmesan (dette er mit bud, for jeg glemte helt i bar befippelse over, hvor sulten jeg var og hvor godt retten smagte mig, at spørge om opskriften). Siden da har jeg haft lyst til pastaretter af alverdens slags, og ofte konstaterer jeg, at de allersimpleste smager mig bedst. Håber du kan lide den, du får opskriften på ovenfor.

Julens hjerteligste kage

Kære læser

I dag har Claus, Anette og jeg sendt vores gratis jule-ebog på gaden til GRATIS download fra Saxo.com. Det har været et spændende projekt at bringe på vinger sammen og sjovt at prøve kræfter med en helt ny måde at udgive bøger på, der også indtænker små julevideoer og interaktive links til vore blogs. I mit kapitel på 32 sider har jeg smidt lidt appetizers ind fra min nye bog, Slyngler & stanglakrids. Der er også et par af de største juleklassikere fra mine tidligere juleafsnit og selvfølgelig også nogle helt nye idéer. En af opskrifterne fra "Slynglerne" er denne hjertekage, som du altså finder opskriften på i e-bogen. Så måtte du have lyst til at se, hvordan man laver den, kan du frit downloade bogen her.

Hvis du har lyst til en gang månedligt at modtage inspiration til et sjovere, hyggeligere og mere velsmagende familieliv, kan du tilmelde dig mit helt nye nyhedsbrev her. Det første af slagsen er fyldt med særlige overraskelser, nyheder og tilbud eksklusivt til mine modtagere af mit nye nyhedsbrev som en del af fejringen af, at jeg omsider har fået gjort det klar til kick off :-)

De bedste julehilsner
Sif

Stemningsberetning fra Montmartre + skøn æbletærteopskrift

Kære læser

Torsdag i sidste uge var jeg så heldig at nå frem til en dato, jeg længe havde set frem til: Afrejsedagen for min lille researchtur til Paris med to gode veninder. Turen har været i kalenderen i et lille halvt års tid, og det er faktisk den halve glæde at have sådan en oplevelse at gå at se frem til. Så langtidsplanlægning på rejsefronten kan varmt anbefales. Mange sms'er og mails har været sendt frem og tilbage med "Oh, nu nærmer det sig", "Tænk, om et øjeblik sidder vi på en fortorvscafé et dejligt sted og drikker god kaffe" og "Wow, har I hørt, at det bliver op til 20 grader i weekenden!" Ja, det forudsagde meteorologerne om vejret i netop den weekend, vi ramte byen, og det mest fantastiske var, at de fik ret! 20 grader og strålende sol var, hvad vore to sidste dage i Byernes By bød på, så det kompenserede til fulde for, at det var lidt skyet den torsdag morgen, vi trillede ind i byen fra lufthavnen med kurs mod Montmartre, hvor vi skulle bo under vort ophold.

Alle billederne, du ser i indlægget her, er skudt den torsdag, vi ankom til byen, hvor kameraet var flittigt i brug. Hold da op, hvor var det dejligt at gense byen, som tilbage i 1989 var det sted, jeg for første gang rejste til på egen hånd, da jeg som nyslået student drog mod franskmændenes hovedstad i den hensigt at lære mig sproget, udforske kulturen og tjene lidt til dagen og vejen som aupair. Jeg faldt pladask for byen dengang, og kærligheden til dette smukke sted på kloden har været stærk og vedholdende lige siden.

Som noget nyt skulle jeg på denne seneste tur bo tre nætter på Montmartre, et kvarter, jeg ikke kender så godt. Vi skulle bo i en lejlighed, vi havde været heldige at låne af den ene af mine rejsefællers bror. En skøn lejlighed - stor og lys - beliggende i Rue Dancourt. Super charmerende sted lige midt i hjertet af et mekka fyldt med et labyrintisk net af små trænge brostensbelagte gader med butikker, caféer og restauranter. Det emmede af liv lige ude foran hoveddøren, og vi var på farten fra morgenstunden og indtil vi havde spist aftensmad sidst på aftenen alle tre dage, vi opholdt os i byen.

Første dag tilbragte vi på Montmartre, hvor Malene, den ene af mine gode veninder, viste os rundt. Hun har boet i netop dette kvarter i cirka fire år for en lille håndfuld år siden, og kender det som sin egen bukselomme. Så med Malene ved roret blev vi fuldkommen driftsikkert ført fra A til B. De øvrige dage var vi godt omkring i en hel del af de andre arrondissementer og kvarterer: Mariais, det sjete og syvende, ovre ved Louvre, ved Madeleine, Concordepladsen osv.

Gældende for hele vores færd rundt i byen var, at vi gentagne gange lod os indfange af de ypperlige bagervinduer, der med sit imponerende line up af kager og konditorværker fristede os voldsomt. Med deres mange bær i diverse farver og nuancer beklædt med glansfulde geléer lignede de næsten glimtende juveler med ædelstene i alle tænkelige farver og former. Hvis der er noget franskmændene kan finde ud af, så er det altså at kreere søde lækkerier, der frister og appellerer ligeså meget til øjet som til smagsløgene. Og vi kunne da heller ikke lade være med at smage på en hel del af dem, hvilket fyldte godt med ny inspiration på mine depoter på øverste etage og fik idéerne til at boble. Så skulle du undervejs i dette indlæg have undret dig lidt over den æbletærte, du ser skride frem fra smuldredej til færdig tærte, ja, så har du nok fået et hint om, hvad jeg har brugt inspirationen fra de parisiske bagere til hjemme i mit eget køkken. Og ja, den er blevet bagt i dag med den spirende forårsstemning, solen, det pulserende leben, duftene og minderne fra Montmatre i tankerne.

Nu fortalte jeg godt nok, at Malene ledte os trygt og hjemmevant rundt i byen, hvad der jo på mange måder var fantastisk. At gå rundt uden kort er efter min mening skønt. Så glider man mere ind i hverdagen dér, hvor man opholder sig og føler sig ikke så turistagtig. Til gengæld hører jeg til den race, der har en mærkelig glæde ved at "fare vild", når jeg rejser. Jeg har drøftet denne tilbøjelighed og måske lidt usædvanlige fornøjelse med en god ven, der deler min glæde for at "komme lidt på afveje", når han begiver sig ud i verden, og vi er nået frem til, at det jo i mange tilfælde er dér, man for alvor tager hul på eventyret og stifter bekendtskab med det uventede. Og ja, det må man sige!

Og det skete da også i lørdags, da vores ellers så kompetente guide og vejviser skulle mødes med en dansk veninde bosat i Paris. Min anden veninde, Gitte, og jeg drog derfor efter frokosten afsted på egen hånd for at kigge lidt nærmere på Marais-kvarteret, som vi havde opholdt os i nogle timer inden frokost og derfor mente, at vi havde et ganske fornuftigt overblik over. Som den, der kendte byen bedst af os to, var det helt naturligt, at jeg overtog guideflaget fra Malene, og før nogen af os havde set os om, havde jeg mistet orienteringen og var, ja, faret vild. Sådan skal det gøres!

Vi gik lidt rundt i blinde, og så da pludselig Pompidou Centret ligge foran os, hvilket gjorde det helt klart for os, at vi var kommet temmelig langt væk fra vores egentlige mål. En sød kvinde overhørte vores højlydte evaluering af, hvor I alverden vi mon var, og kom styrtende os til undsætning med sin mobiltelefon flagrende i den ene hånd og sin lille søn i den anden. "Er I faret vild?," spurgte hun nærmest begejstret. Vi nikkede i takt. "Hvis I siger mig, hvor I skal hen, så finder jeg det lige på gps'en på min mobil," sagde hun, og hendes funklende øjne lod ane, at hun hørte til de mennesker på denne jord, der finder glæde ved at komme "fortabte sjæle" som os til undsætning. "Vi skulle meget gerne finde Place des Vosges," sagde jeg, og sekunder senere stod hun med hånden højt løftet og pegefingeren pegende stift til højre for sig. "Den vej et godt stykke og så til højre," udbrød hun med stor ovebevisning.

Nu ville skæbnen det bare således, at kvinden måske nok hørte til dem, der gerne ville lede mennesker, der havde mistet orienteringen, på rette spor igen, men hun var til gengæld aldeles talentløs til at læse et kort. Så hun viste os i stik modsatte retning af, hvad der ville have ført os til Place des Vosges. Ergo blev vi ledt endnu mere på vildspor, end vi havde været før, hvad der jo var en sand triumf for sådan én som mig, der har en obskur glæde ved at "fare vild". Vi kom ned af snørklede gader og stræder, jeg aldrig har oplevet før, så små parker, butikker og steder, jeg ikke anede eksisterede, og på vejen mod vores forliste Place des Vosges fik vi ovenikøbet lokaliseret nogle sjældent fine butikker med tiltalende smågaver til dem derhjemme. Så alt gik som det skulle; vi for vild, så noget nyt og  uventet, og vi blev genforenet med Malene, da mørket begyndte at falde på og maverne fortalte os, at det var tid til at vende hjem til Montmartre og finde et hyggeligt lille sted at spise lidt god aftensmad.

Den aften stod den på indiske smagsoplevelser, og tænk dig: Vi fik hele tre retter rigtig lækker mad for 18 Euro hver, dvs. ca. 135 kroner på et sted, vi tilfældigt faldt over på Montmartre, der hed "Samrana" og lå på 47, Rue d'Orsel. "Hvilke retter var mon det?," tænker du måske. Og jo, det kan jeg da godt fortælle dig. Det var: Chicken Tandori med nybagte naan med ost til forret, lammecurry med safranris til hovedret og sorbetis af kokos og pistacie til dessert. Super velsmagende og godt tilberedt. Så det kan godt anbefales, hvis du selv skulle gæste Montmartre. Nærmeste metro? Det e såmændr: "Abbesses".

Et andet sted, som er ført ind i min rejsejournal over adresser, der er værd at huske, er vores morgenmadssted: "Coquelicot", der går for at være morgenmadsstedet på Montmartre. "Restaurant specialité du brunch et petit déjeuner - Brunch a toute heure en terrasse ou dans les salles interieures de charme" skriver de i brochuren. Du kan nok godt knække koden til, hvad det betyder, selvom dit franske måske er lidt rustent. Kort fortalt slår de fast, at de er leveringsdygtige i en sjældent lækker brunch og morgenmad, ude og inde, fra de åbner til de lukker (8.15-17.30). Og de lover ikke mere end de kan holde. Vi prøvede flere af deres retter på kortet, og det var intet mindre end fremragende alt sammen på den hyggelige og upretentiøse måde. Er du glad for café latte og kan du måske, ligesom jeg, godt lide, at kaffen ikke er alt for stærk, så kan jeg anbefale at bestille en "boule de café crème" (det er den store skål, jeg holder på billedet ovenfor - super god kaffe).

Nedenfor kommer opskriften på den æbletærte, jeg udviklede her til eftermiddag med afsæt i de stemninger, jeg stadig bærer i mig fra Montmartre. Jeg er i gang med at eksperimentere lidt med nogle nye ingredienser, og det bringer mig nogen gange frem til varianter af allerede velkendte typer bagværk og retter, der virkelig er nytænkende og rigtig lækre. Det gælder også denne æblekageopskrift, hvor det almindelige glutenholdige hvedemel er skiftet ud med glutenfri boghvedemel. Selvom hverken min familie eller jeg lider af glutenallergi, er det en god ting at skære ned på sit indtag af gluten. Mange af os kan få lidt problemer med fordøjelsen ved indtag af for megen gluten, opleve træthed m.v. og fødevarer uden gluten har potentialet til at skabe forbedret velvære for folk både med og uden allergi eller intolerance. Bortset fra denne fordel, så smager tærten bare supergodt, og jeg håber, du har lyst til at prøve den en dag, hvor den søde tand skal tilgodeses - måske i weekenden :)

Mange små økologiske og biodynamiske supermarkeder er iøvrigt også spiret frem i Paris, ligesom de er herhjemme, og ikke så få steder kan man vælge sig diverse lækkerier i caféernes montrer, der er glutenfri, økologiske og med masser af antioxidantholdige frø og kerner. En god udvikling, som jeg til fulde støtter op om.

Æbletærte med stemning fra Montmartre
6-8 pers.

Montmartre kan man måske ikke lige gæste, men lidt stemning derfra kan såmænd godt sniges ind i hverdagen, hvis du bager denne tærte, som jeg har ladet mig inspirere af efter fire dejlige dage på bakken i Paris, hvor Sacre Coeur troner så smukt med den skønneste udsigt over byen.

125 g smør, stuevarmt
120 g boghvedemel
1 spsk vaniljesukker
35 g kokossukker
75 g fintvalsede havregryn

3 lidt syrlige madæbler (Belle de Boskoop er “queen of apples” i tærtesammenhæng)
2 spsk citronsaft
1 spsk ægte kanel (den fra Sri Lanka)
1 spsk kokossukker

1/2 dl græskarkerner

Bland ingredienserne til dejen i din bedste bageskål og stil den til afkøling i køleskabet, mens du deler æblerne i kvarte, fjerner kernehuset og skærer dem ud i tynde skiver. Vend æbleskiverne i citronsaft. Drys kanel og kokossukker over æblerne og vend dem rundt i kanelblandingen. Hak (eller blend) græskarkernerne groft og put dem over i en skål.

Tænd ovnen på 200 grader og for en rund eller aflang kageform med bagepapir (du kan også vælge at smøre formen i stedet, men  papir-tricket gør tærten nem at tage op, når den er kølet af). Fordel dejen i kageformen, og tryk den godt op omkring kanterne. Anbring de skivede æbler side om side ovenpå dejen. Drys til sidst de hakkede græskarkerner over. Sæt tærten i ovnen og bag den ca. i 35-40 minutter eller til den er gyldenbrun og gennembagt.

Server evt. med friskpisket flødeskum, en kugle vaniljeis, lidt crème fraiche - eller nyd den som den er. Hvis du ikke har fået fat i syrlige madæbler, er crème fraiche lækrest, synes jeg, da du så får lidt syrligt modspil derigennem

Tip
Boghvedemel og kokossukker er måske ikke noget, du lige har liggende i køkkenskuffen, og hvis du får lyst til at bage tærten uden at have disse ingredienser hjemme, kan du let erstatte boghvedemelet med almindeligt hvedemel og kokossukkeret med rørsukker eller almindeligt sukker.

Hvad er kokossukker?
Hvis du undrer dig over, hvad "kokossukker" er, så stammer det fra de blomster, der vokser på kokospalmen. Det er faktisk fremstillet af nektaren fra disse blomster. Det er naturligt og uraffinneret, og går således ikke ind og påvirker blodsukkeret i samme grad som  almindeligt hvidt sukker. Derudover indeholder det en række mikronæringsstoffer, som er gode for os at indtage. Det søder en anelse mere end almindeligt sukker og har rund og karamelagtig smag, som er lækkert i de fleste typer bagværk.
 

God bagelyst og velbekomme!

NYC - en livsforandrende oplevelse

Kære du, der læser med her

Så er det tid til at indvie dig lidt i mine oplevelser på min seneste rejse til New York. Jeg har nu været hjemme i godt en uge, og alle de summende sværme af indtryk er ved at bundfælde sig.

Kort fortalt var min rejse til "The Big Apple" én af dem, der nærmest har været af livsforandrende karakter. Jeg ved, at det er et temmelig stærkt billede at bruge på, hvad min rejse 'over there' har betydet for mig, men når jeg tænker på, hvad mængden af møder med inspirerede mennesker, antallet af øjenåbnende oplevelser og unikke sanseindtryk, omfanget af ny læring og viden indenfor fotografering og "crafting" (som man kalder kreative sysler i USA), graden af nye idéer, tanker og erkendelser i forhold til, hvordan andre mennesker og nationaliteter lever, indretter sig, tænker og tilgår livet, ja, hvad alt dette samlet set har bibragt mig, så er det formentlig ikke for meget at sige, at der har sneget sig et 'før' og et 'efter' New York ind i min livshistorie.

Jeg ankom til New York fra København mandag den 10. marts ved midnatstid via Norwegian Airlines, der bragte mig tur-retur for kun 2.800 kroner incl. en kuffert (20 kilo). Så det var en rigtig god pris. Der var ikke så meget plads i flyet, men det lever man jo fint med, når man kan rejse for så beskedent et beløb. Turen tog omkring syv timer. Jeg blev hentet i JFK lufthavn af Maria Leena Salomonsen fra bloggen turistinewyork.dk. Maria og jeg kendte ikke hinanden før, vi mødtes en sen aftentime i ankomsthallen i lufthavnen, men Maria har en blog, der på fineste vis introducerer alle med interesse i at gæste byen for gode spisesteder, hoteller, attraktive serværdigheder m.v., og så tilbyder hun altså også at komme og hente danske turister i lufthavnen for et beskedent beløb (175 DKK) og ledsage dem direkte gennem metrosystemet til deres hotel eller lejlighed i NYC. Og da jeg aldrig havde gæstet byen før, valgte jeg at hyre Maria til det. Sammen begav vi os ned i Subwayen, skiftede en enkelt gang og steg op fra undergrunden på 7th Avenue, hvor mit hotel, Wellington Hotel, lå (55th Street).

At komme op i gadelivet og se NYC åbenbare sig for ens åsyn for allerførste gang var den vildeste oplevelse, jeg længe har haft. Det var præcis som at træde fra den virkelighed, man er forankret i, og ind i en scifi-film, hvor husene rækker helt op i himlen, gigantiske lysfacader blinker og kaster kaskader af lys ned over dig, bilerne summer om dig som humlebier (ja, der er ufatteligt mange gule taxaer i byen) og mennesker myldrer rundt som flittige myrer på vej hjem eller ud efter forråd. "Hvis der drejer en UFO om hjørnet på det gigantiske højhus derovre om et øjeblik, så skulle det ikke undre mig det mindste," fik jeg vist fremstammet. Maria kiggede smilende på mig, bed sig lidt i læben og nikkede nogle gange. Yep! Som at stå ved siden af et lille barn, der for første gang ser juletræet åbenbare sig bag de lukkede døre i dagligstuen - fyldt med  levende lys og med en julemand (der i højde og drøjde til forveksling ligner far) listende rundt ude i haven med en sæk over skulderen. WOW!!!

Da vi kom frem til receptionen på hotellet, viste det sig, at de desværre havde lavet en overbooking, hvilket resulterede i, at jeg måtte springe i en taxa hen til Holiday In (10 minutters kørsel i taxi derfra) og sove den første nat dér. Men, intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Grundet den ulejlighed, jeg havde i forbindelse med overflytningen, opgraderede de gode folk på Wellington Hotel mig de to efterfølgende nætter. "Oh, you have had a good room!," udbrød kvinden i receptionen næste morgen. "You have got a room in the tower."

Og ja, det havde jeg. Du kan se mit værelse på billedet ovenfor og nedenfor. Det lå på 26. etage (!) med den vildeste udsigt over 7th Avenue direkte ned til Times Square, som du aner længst væk på nattebilledet ovenfor (ca. 7-8 minutters gang fra hotellet). Jeg betalte godt 1.000 DKK i døgnet for værelset (uden morgenmad), hvad der må siges at være en rigtig god pris for et hotelværelse af den standard og med så central en beliggenhed. Måtte du selv være interesseret i at booke et værelse dér på et tidspunkt, kan jeg anbefale dig at bruge booking.com her. Ved at gå igennem dette bookingbureau er der ofte lidt penge at spare.

Hotellet lå 10 minutters gang fra Central Park, som du kan se nederst på billedet til højre (ovenfor) og på billederne nedenfor. Jeg gik en skøn tur derovre og drømte om at gense parken, når træerne var sprunget ud og dannede grønne himmelvælver henover stierne. Jeg var også omkring skøjtebanen, som jo er vist i så mange film og artikler - smukt syn!

Jeg kunne fortælle fra nu af og til juleaften om mine oplevelser af de forskellige kvarterer af byen, som hver havde sit særpræg og sine fortryllende kvaliteter, og i mine kommende bøger vil jeg forsyne dig med mange flere beretninger, opskrifter, tips og idéer om og fra byen.

Et af de steder, der dog virkelig fik mig til at spære øjnene op var Whole Foods Market, som er et fuldkommen fantastisk supermarked med indbygget café/restaurant til at indtage en boks af større eller mindre størrelse fyldt med den lækreste mad fra selve supermarkedet. Dette supermarked bugner nemlig af friske, sunde, veltillavede retter, salater, brød og meget mere, som du kan vælge imellem og fylde i en papboks - lige til at tage med dig over i en park, med på arbejde eller op i caféen på første sal.

Der er ikke det, de ikke har inde i det supermarked, og alt er så vidunderlig friskt, appetitligt, indbydende og ja, lige til at spise. Se blot boksene med forskellige frisk udskårne stykker frugt, der i nogle sammenhænge er blandet med lækre bær. Så kolossalt mundvandsfremkaldende - og meget af det, de sælger er naturligvis økologisk og biodynamisk. OMG, jeg ville ønske, at vi havde sådanne steder i Danmark!

Her ovenfor kan du se caféen i den Whole Foods Market, der lå tæt på mit hotel mellem 2nd og 3rd Avenue, 57th Street. Det var det første af slagsen, jeg besøgte, og jeg gik faktisk en lille time (okay, jeg var også inde i Rizzoli-boghandleren på vejen for at tjekke hele deres kogebogsafdeling ud, og var vel nok derinde i cirka en halv time), men hvor var det dog alle kilometerne værd, og jeg kan godt sige dig, at jeg stornød mit måltid i dette slaraffenlands rammer i en grad, jeg ikke havde kunnet forudse. Uhm, hvor var det bare velsmagende, sundt, nylavet og lækkert. En super god oplevelse, så miss ikke Whole Foods Market, hvis du som jeg er et madøre og elsker at tjekke nye spisesteder ud, når du rejser.

De sidste fire dage af mit ophold boede jeg hos en god veninde, jeg har lært at kende på to internationale Foodstyling & Photography workshops, jeg var på sidste år, og det var bestemt de dejligste døgn på turen. At bo hos venner er altid fantstisk, og Leslie var sød at udstyre mig med lister hver eneste dag over de bedste, hotteste, sjoveste og bedste caféer, kaffebarer, butikker, serværdigheder, parker, markeder og andre places-to-see, jeg kunne ønske mig. Jeg tilbragte dagene til fods med kameraet om halsen og gik faktisk mellem 15 og 20 kilometer hver dag for at nå omkring alle punkterne på mine og Leslies lister, og hvor var det bare den helt rigtige måde at opleve NYC på - til fods. Jeg elsker at gå og går raskt til, så kombinationen af at få set en masse, blive en del af gadebilledet, glide ind i dagligdagslivet og få rørt krop og legeme ovenpå al den skønne mad, gode kaffe og delikate bagværk, jeg spiste undervejs, ja det er lige mig! Sådan indtager jeg altid byer, og samlet set fik jeg faktisk sneget mig op på 75 kilometer de syv dage, jeg tilbragte i byen (og to af dagene var jeg på workshop, hvor det mest var hænderne og snakketøjet, der fik motion).

Billederne ovenfor er alle skudt enten i Leslies vindueskarm eller ud af hendes vindue i lejligheden. Bagværket i midten hedder en "Pretzel" og er i denne udgave bagt med hvidløg og persille. De fåes også med rosiner og kanel. Den stammer selvfølgelig fra.... ja, ganske rigtigt: Whole Foods Market. Wow, det var gode dage, jeg nød dér i Leslies lille, drøncharmerende lejlighed, og jeg satte sådan pris på de skønne stunder, Leslie og jeg fik sammen til at vende på livet, drømmene, udfordringerne og hverdagen. Hun er en fantastisk kvinde, der virkelig formår at få det bedste ud af livet, og det beundrer jeg hende for. Hun har mange talenter, er smuk og succesrig og alt dette er ingenlunde noget, hun er kommet sovende til. At skyde nogle vidunderlige, stemningsfulde mad- og livsstilsbilleder, er én af de ting, hun er skrap til, og glæden ved at tage fotos er blot én af de passioner, vi deler og nyder at udvikle sammen.

Sconen på billedet ovenfor er med blåbær og også købt i Whole Foods Market, og den smagte så godt, at jeg strøg afsted dagen efter og købte én mere, og ja gentog missionen dagen efter igen. Så det var vist godt, jeg fik høvlet så mange kilometer af under fodsålerne, for disse scones hørte helt afgjort ikke til den kalorielette afdeling, men gode - drønhamrende gode - det var de! Og én ting er sikkert! Disse scones skal så ganske afgjort se dagens lys i en Sif-udgave herhjemme i mit køkken meget snart. Og så skal opskriften naturligvis med i min næste bog, så du også kan smage dem. Uhm! Savner dem allerede.

Tak for, at du læste med. Jeg skriver lidt mere i løbet af den kommende tid om mine oplevelser i NYC, så kig ind forbi og få næste afsnit, når jeg er klar med det.

Rigtig god aften!

Kh.
Sif

 

De to sidste vindere er udtrukket

Så blev de to sidste vindere i anmelderkonkurrence udtrukket. Det er:

Jette Nim Larsen og Lisbeth Nissen

Stort tillykke til jer. I må vælge jer lige den titel iblandt mit sortiment, I måtte ønske jer, og jeg signerer den naturligvis gerne, hvis I måtte have lyst til en lille personlig hilsen. Jeg glæder mig til at sende jer jeres vindereksemplar fra posthuset én af de nærmeste dage.

TUSINDE TAK til jer og alle jer andre, der deltog og var med på at hjælpe mig med at få lidt ord på, hvad I oplever, mine to senste bøger kan bibringe jer af inspiration ♡

Livsblomstring - hvilke kim spirer i dig?

De første livskraftige skud er brudt gennem jorden i min have. På græsset ligger ellers stadig spor af sne og alt ligger en smule goldt hen derude. Men de første spirer har altså trodset kulden og forsigtigt stukket den øverste del af ansigtet op gennem jordskorpen. Det fascinerer mig hvert år, og kalder smilet frem på mine læber, for hvor foregår der meget lige under overfladen, man tit ikke har den ringeste idé om. "Ude af øje, ude af sind", siger man jo som bekendt, og sådan kan det jo også være med os mennesker i forhold til de erkendelser, det potentiale og den klarhed over vort formål her på jorden, mange af os prøver at stille mere og mere skarpt på.

Når de første spirer bryder gennem jorden, kommer jeg altid til at tænke over, hvordan vi mennesker på mange måder går rundt med kimen i os til selv at blomstre på nye områder. Måske blomstrer vi allerede, men der kan være områder, vi end ikke har opdaget, at vi har en dybfølt interesse for, et talent for at skabe resultater indenfor eller måske blot en stærk nysgerrighed til at udforske. Mange af os kan nok føle, at det tager lige rigeligt tid at afdække, hvad det er for potentiale, vi måtte bære i os, og hvad det er for processer, der er i gang uden, at vi helt kan få hold på dem. Det kender jeg mange, der oplever; mange, der længselsfuldt går rundt og venter på at opnå vished om, hvad det egentlig er, der er deres sande livsformål, hvad det er, de er særligt gode til, og hvad de bør bruge deres liv på for at skabe noget af værdi for sig selv og andre.

Det er en interessant proces at folde den person ud, vi bærer kimen til. Hvert øjeblik er jo en mulig ny begyndelse, og hvor har man mange gange i verdenshistorien set eksempler på mennesker, der fra den ene dag til den anden skaber noget af fantastisk potentiale uden overhovedet at have erkendt, hvilket særligt talent, de rummede i forhold til at sætte sig disse spor. Men det kræver jo, at man på den ene eller anden måde bliver bragt i kontakt med, hvad dét er, der antænder den indre flamme :)

I den positive psykologi taler man om "livsopblomstring" - at bringe sig selv og sine potentialer i spil. Vi mennesker er jo meningssøgende organismer, der har en helt særlig sfære i os, som dyrene ikke har, der hedder: Bevidsthed. Og den søger efter mening. At kalde noget et potentiale er at sige, at meningen med det er, at det skal virkeliggøres. Ens liv giver jo mening, når man oplever, at det udvikler sig ind i stadig større og stærkere sammenhænge og helheder, som vi selv bidrager aktivt til.

En god veninde har en gang fortalt mig om en samtale, der skulle have fundet sted mellem Platon og Sokrates om begrebet "Areté", et begreb, der kun vanskeligt lader sig oversætte til dansk. Det tætteste vi kommer på er nok duelighed, dyd, dygtighed. Begrebet er faktisk nemmere at få hold på, når man hører Sokrates' forklaring af, hvad en knivs areté er: "at skære". En hests areté er: "at løbe". Men hvad er et menneskes areté så - og hvad er dit areté? Et svært spørgsmål, der virkelig kræver nogle lange gåture at finde sit svar på :)

Ifølge forskeren Terry Eagleton er meningen med menneskelivet at udvikle egne talenter og styrker (opblomstring). Og for at kunne udvikle egne styrker og potentialer, må vi jo finde ud af, hvad vi har af styrker? Det er det første konkrete spørgsmål, som først må besvares. I min bog "Gartnerinden og Lykkesmeden" kommer jeg meget nærmere ind på disse ting og præsenterer en lang række værktøjer til, hvordan man kan komme godt igang (eller videre) med denne proces. I bogen giver jeg dig også en masse inspiration til at stille skarpt på dine mål, drømme og fyrtårne i livet, men måtte du have lyst til at komme igang nu og her, skal det da også være muligt :)

Så for at give dig det første lille skub i retning af at finde ud af, hvad det er, du rummer af potentiale, vil jeg  præsentere dig for et spændende værktøj, jeg har fået præsenteret på min masteruddannelse i Positiv Psykologi, og selv har fundet sjovt og øjenåbnende at prøve af. Det er en såkaldt "STYRKE-TEST", som du kan tage ganske gratis. Den er  udviklet af  to pionerer inden for den moderne styrkeforskning, Martin Seligman (fadder til den positive psykologi) og hans kollega Chris Petersen.

På deres hjemmeside www.viastrengths.org kan du finde styrketesten, der vil lede dig igennem en række spørgsmål, som til sidst vil afsløre, hvilke fem positive karaktertræk eller SIGNATURSTYRKER, du lader til at være mest domineret af. Ifølge de to herrer er det disse styrker, der især skulle øge din trivsel, motivation og lykkefølelse at bruge som rettesnore i dit arbejdsliv og i din afdækning af, hvad der er rigtigt for dig at investere din tid og dit virke i. Testen tager ca. 20 minutter og findes i en dansksproget udgave.

Held og lykke - håber, du kan hente lidt inspiration i mit lidt filosofiske indslag i dag.

Ps. billederne til dagens blogindlæg er i øvrigt alle skudt i Irland i september sidste år, da jeg havde glæden at deltage i madfotografen og bloggeren Béatrice Peltres mindeværdige workshop. Skønne dage, der efterlod rum til eftertanke krydret med pragtfulde mad- og naturoplevelser. Du kan læse mere om mine oplevelser i mit tidligere blogindlæg her.

God dag fra mig.

Vinder af anmelderkonkurrencen - og lille overraskelse

Kære alle

Så er vinderen af anmelderkonkurrencen udtrukket. Det blev INGELIS ANDERSEN, der vandt præmien på tre signerede bøger fra min samling efter eget valg. Hjerteligt tillykke Ingelis. Skriv gerne til mig på mail@siforellana.dk og fortæl mig, hvilke tre bøger fra mit sortiment, jeg kan glæde dig med. Tak til alle jer, der har deltaget. 

Og nu til overraskelsen

Jeg har nemlig besluttet, at jeg i morgen vil trække TO VINDERE MERE, der hver for lov at frit at udvælge sig en signeret bog iblandt alle mine udgivelser, som jeg straks sender afsted til de heldige. Dejlig dag herfra. Sif

Sådan får du sundhedsbarometret op at ringe i 2014

Som to moderne, kvindelige udgaver af såvel Indiana Jones som Klodshans er de væltet ind i audiens hos nogle af tidens fremmeste sundhedsguruer på deres odyssé rundt i verden. Navnene på disse to kvindelige heltinder er Anja Ballegaard og Zenia Santini, og deres mission har heddet: REJSEN TIL SUNDHED.

Anja og Zenia er kvinder i deres bedste alder - først i trediverne og begge, gift og mødre til henholdsvis tre og to skønne unger. De mødtes på naturapat-uddannelsen i København for år tilbage - den ene fra Tarm i Vestjylland og den anden fra Jægerspris på Sjælland. Siden da startede de virksomheden og bloggen Naturazin.dk op, som de driver sammen i dag.

De har mange ting til fælles, de to kvinder. De har ikke stået sidst i køen, hvad angår eventyrlyst, nysgerrighed, videbegær og gå-på-mod; alle egenskaber, som både Indiana Jones og Klodshans har til fælles. De har ligeledes begge erfaret at fare vild i sundhedsjunglen, og har oplevet, at det kan være svært i et travlt liv med familie, karriere og alt det andet, der fylder i puslespillet at få plads til både sundhed, nydelse og nærvær. De manglede håndgribelige redskaber, gode tips, råd og idéer til at få et godt forhold til deres krop, integrere sundhed på et overkommeligt niveau i deres liv, der holdt længere end 14-dage og ja, til at skabe sig det liv, de ønskede sig. Og med den mission for øje drog de ud i verden for at mødes med kyndige eksperter indenfor hele sundhedspaletten. Rejsen gik fra USA over London og Indien og hjem igen til Danmark, hvor de forarbejdede og perspektiverede deres indsamlede viden i bogen, REJSEN TIL SUNDHED, som jeg har den store glæde, stolthed og fornøjelse at have været med til at bringe til verden på mit forlag Tinkerbell Books.

Anja Ballegaard

I bogen kan du høste frugten af den nyeste stressforskning, viden om sukkerafhængighed og ældgamle ayurvediske traditioner og skoler. Og mens Anja og Zenia i fænomenal ping-pong skiftes til at føre pennen og forarbejde den viden, de samler ind, får du også praktiske tips og tricks, lækre opskrifter og svaret på, hvordan og hvor meget du egentligt skal træne for at få en krop i balance.

En genial ting ved bogen er desuden, at de to forfattere afslutningsvis præsenterer dig for en såkaldt "Sundhedsudfordring på 8 uger", hvor de samler al deres viden og inspiration og hjælper dig med trin-for-trin at opbygge helt nye, sunde vaner i dit liv indenfor såvel søvn, fordøjelse, kost, vægt, motion og stress – og med at fortsætte rejsen og blive ved med at træffe de bedste og mest naturlige valg for dig og din krop – for der er ikke noget mere vanedannende end at have det godt.

Bogen udkom 8. november på Tinkerbell Books til 299,95 kroner. Køb den her og få den bragt lige til døren og kan købes og blive sendt her.

Se her, hvordan en læser har anmeldt bogen på Saxo:

"Jeg slugte Rejsen til Sundhed på et par dage - bogen er super velskrevet, sjov, informativ og vigtigst af alt, så skinner forfatternes personlighed igennem i bogen, hvilket er en sand fornøjelse. Bogen byder både på lækre opskrifter og gode tips til en sundere hverdag. Jeg kan på det varmeste anbefale bogen."

Pssst: Kig ind forbi min blog i morgen og find to udvalgte opskrifter fra bogens univers.

Zenia Santini

FORVANDL DIT LIV NU!

Anja og Zenia har netop lanceret et dagsseminar under titlen FORVANDL DIT LIV NU!, som de blandt andet kommer til Aarhus med den 1. februar og Roskilde den 15. marts 10-15. Læs mere om seminaret på deres hjemmeside her: Forvandl dit liv nu!

Kurset koster 499,- og når du går derfra, ved du:

- Hvordan en sund ufanatisk livsstil kan ændre dit liv
- Hvordan du kommer af med din sukkertrang én gang for alle
- Hvorfor sundhed handler om meget mere end kost og motion
- Hvordan du kan være sund uden at fjerne det, du holder allermest af
- Hvordan du laver en gradvis omstilling af kroppens signaler
- At sundhed ikke er endnu en opgave på listen

Rigtig god dag til dig og håber, at du må finde god inspiration i REJSEN TIL SUNDHED til at bringe dine nytårsfortsætter på vinger :-)

Samarbejde med Juniorbusiness.dk

Lige et lille tip, som I selvfølgelig ikke skal gå glip af. I denne uge - til på fredag den 20. september - kan du via JUNIORBUSINESS.DK købe min nye madpakkebog til særpris via et link inde hos dem. Det er et samarbejde, der er sat i værk for at tilgeode abonnenter af dette familiesites nyhedsbrev og læsere af bloggen, men hvis du ikke allerede abonnerer på nyhedsbrevet eller er gæst på juniorbusiness.dk, kan enten let tilmelde dig nyhedsbrevet derinde eller blot besøge sitet og opnå tilbuddet ved at klikke på ovenstående link.

Rigtig dejlig dag.

Kh.
Sif

Udgiv indhold