#ff31a6

80% kærlighed og 20% ler

Ja, kald mig bare skør, men jeg har altså noget, jeg kalder min "yndlingskop". Jeg har vist den her på bloggen tidligere med en portion yoghurt med en hjemmelavet topping på, men oftest nyder jeg min te eller kaffe af den. Faktisk har jeg mere end én yndlingskop, for jeg holder af at vælge én, der passer godt til det humør, jeg er i, og mange af mine kopper har forskellige udformninger og udtryk, som jeg alle holder af - men hver kop til sin tid. Når man går op i æstetik og design og elsker de stemninger, der er forbundet med ting, og de oplevelser, man har med dem, så er vilkårene nok til stede til, at man kan udvikle sådan en pudsighed, som jeg har gjort med min "yndlingskop". Faktum er blot, at jeg dagligt oplever en særlig nydelse ved ikke bare at drikke en god kop kaffe, men også indtage den i helt den rette kop. Så i dag vil jeg vise dig, hvor min allerbedste yndlingskop stammer fra.

Manden bag min kop er pottemager Marco Friis. Indtil for nylig har jeg kunnet opleve hans fine sager i hans lille butik i de små brostensbelagte gader i det århusianske Latinerkvarter. Så vidt jeg ved, har kærligheden dog drevet ham til København, så hans lille butik i "min" by er nu lukket, men på hans hjemmeside fortæller han, at han fra 15. februar havde glæden af at åbne dørene op til sin nye butik i Badstuestræde 6 (Den gamle franske boghandel). Så dér vil jeg bestemt fremover kigge forbi, når jeg er i hovedstaden.

Hvis I kan lide hans stil, kan I jo gøre det samme, hvis I måtte have lyst til at stifte lidt nærmere bekendtskab med hans eventyrlige koppeunivers. Han laver i øvrigt også fade, skåle, opsatser og en hel del andet. Koppene er dog og bliver mine favoritter, og udtrykket og udformningen af dem er meget forskellig, så man må jo lige se, om der måtte være én i blandt, der lige taler til én. Marco Friis er for øvrigt uddannet fra EUC Syd, hvor han bestod sin eksamen med Danmarks højeste gennemsnit. For at opnå størst mulig faglig færdighed, har han arbejdet hos forskellige keramikere både i udlandet og i Danmark. Marco Friis skaber sin keramik ud fra devisen 80% kærlighed og 20% ler. Du kan besøge Marco Friis' hjemmeside her.

Det er svært at give Marco Friis stjerner, for jeg elsker jo min yndlingskop og den skal have seks af slagsen ****** Det er dog ikke alt i hans sortiment, der rammer pladask "bulls eye" ind i min smag, så set over en karm, vil jeg give Marcos fine sager fire store stjerner ****. Men hvis blot, der er én ting i hans sortiment, du kan blive ligeså glad for, som jeg er for min kop, så er det jo også fuldt tilstrækkeligt.

Kan I lide hans stil? Og er der nogen af jer, der ligesom jeg, har en keramiker eller kunsthåndværker, I bare har lyst til at dele kendskabet til med os andre? Glæder mig til at høre fra jer.

RIGTIG dejlig torsdag - stadigvæk med masser af sne på græsplænen, og nu kun 6 dage til, at kåringen af "Verdens Bedste" kogebøger i Paris finder sted. Kan godt mærke sommerfuglene er begyndt at blafre godt med vingerne i maven ;-)