#ff28a2

Bøger

I 2004 kom min første bog på gaden, Krudtugler & kanelsnegle, der sidenhen har fået følgeskab af Rollinger & roulader (2009), Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne (2010), Spilopper & stjerneskud (2011), Sifs magiske julekalender (2012), Gartnerinden & Lykkesmeden (2012), Kram i madkassen (2013), Guld i gryden (2013). I 2013 udkom også Green Kitchen Stories af det dansk/svenske par Luise Vindahl og David Frenkiel samt Rejsen til sundhed af Anja Ballegaard og Zenia Santini. Derudover har jeg selv været medforfatter på Smag på kunsten og gæstekok i Karolines nye køkken. Her på siden kan du se og læse lidt mere om bøgerne.

Guld i gryden

Udgave: 
1. oplag, 1. udgave, udkommet i 5.000 eksemplarer, Kåret til "Danmarks bedste" og nomineret til "Verdens bedste" 2013
Sider: 
160

Elsker du også god mad og kan du lide at glæde din familie med kulinariske lækkerier? Så har vi noget til fælles.

God mad har fyldt meget i mit liv. Mine smagsløg er blevet grundigt forkælede som barn og lader sig ikke stille tilfreds med hvad som helst. Så lige siden jeg flyttede hjemmefra, har jeg været på en mission – en madmission – om at udvikle og frembringe hurtig, nem, sund og ganeforkælende hverdagsmad, “Guld i gryden”.

Det er der kommet en masse skønne hverdags-middagshits ud af, og i denne bog har jeg samlet de største favoritter fra mit tidligere forfatterskab og krydret dem med en god portion spritnye. Jeg håber, at retterne også må blive klassikere i din familie, og at de må få jer til at sidde lidt længere ved middagsbordet og i fællesskab nyde maden, nærværet og nogle gode snakke.

Du kan købe bogen online her.

Green Kitchen Stories

Udgave: 
2. oplag, 1. udgave, udkommet i 8.000 eksemplarer
Sider: 
256

David Frenkiel og Luise Vindahl er de nyeste stjerner på himlen, når det gælder spændende vegetarmad. Deres blog, Green Kitchen Stories, har kultstatus og inspirerer stadig flere mennesker verden over til at lave lækre, sunde og grønne måltider af 100 procent naturlige råvarer. I bogen Green Kitchen Stories deler de over 100 af deres bedste opskrifter og personlige favoritter med os.

Med opskrifter baseret på basisvarer fra køkkenskabene og årstidens friskeste råvarer, og med deres fortællinger om livet i familiens køkken, viser David og Luise, hvor utrolig nemt det er at lave sunde, velafbalancerede retter i dagligdagen. Smæk en lynhurtig frittata med asparges og krydderurter sammen til morgenmad, bag pistaciefalafler med krydderurter og vilde ris til frokost, og server siciliansk parmigiana di zucchine en aften, hvor vennerne kigger forbi. Lad tænderne løbe i vand over den dekadente chokoladekage med rødbeder eller den underskønne frosne jordbær-cheesecake med bund af solsikkekerner, der med garanti vil være et hit hos både familie og venner. Gå på opdagelse blandt supper, salater, juicer, små lækkerier og søde sager, der er enkle at lave men samtidig smækfulde af smag og forrygende at se på.

Få øjnene op for den vegetariske verdens vidundere med Green Kitchen Stories. Kogebogen er illustreret med fantastiske fotos fra start til slut, og den vil give alle mod på at lave og spise mad, der er sund for både krop og sjæl.

Du kan købe bogen online her.

Rejsen til sundhed

Udgave: 
1. oplag, 1. udgave, udkommet i 3.000 eksemplarer
Sider: 
312

Kom med på en Rejse.

Har du også prøvet at fare vild i sundhedsjunglen? synes du, det er svært at få plads til Både sundhed, nydelse og nærvær i dit liv? Mangler du nogle håndgriBelige Redskaber til at få et godt forhold til din krop? har du Brug for en hjælpende hånd for at få det liv, du ønsker dig?

Så kom med på en opdagelsesrejse, der tager dig med rundt i verden i jagten på livets store sundheds- spørgsmål, og som giver dig viden og inspiration til at fortsætte din egen rejse mod et mere harmonisk og lykkeligt liv.

Rejsen starter på et cafeteria i New York. Anja og Zenia er begge naturopather og ved en masse om sundhed, men alligevel kæmper de med sukkerafhængighed, fordøjelsesproblemer, svingende vægt, stress og mang- lende motivation til at gøre motion til en naturlig del af deres liv. Derfor beslutter de sig for at opsøge en række af verdens førende sundheds- og livsstilseksperter og høre deres bud på, hvordan vi kan lære at leve naturligt og i overensstemmelse med vores krop og sind.

Mens Anja og Zenia skiftes til at føre pennen og med humor og begejstring beretter om en rejse fyldt med uforudsete og spændende oplevelser, møder du Sebas- tian Pole, grundlæggeren af Pukka Herbs, der fortæller om urternes helende egenskaber, Dr. Anvar, der er over- læge på et ayurvedisk hospital i Indien og bruger kost og yoga som ”medicin”, Dharmaraja Iyer, der er astrolog og vegetar, Sherrie Carter, der er psykolog og ekspert i stresshåndtering for kvinder – og mange, mange flere.

Bogens afsluttende Sundhedsudfordring på 8 uger samler al din nye viden og inspiration og hjælper dig med at få styr på søvn, fordøjelse, kost, vægt, motion og stress – og med at fortsætte rejsen og blive ved med at træffe de bedste og mest naturlige valg for dig og din krop.

»Der er ikke noget mere vanedannende end at have det godt.«
Anja

Du kan købe bogen online her.

Kram i madkassen

Udgave: 
3. udgave, udkommet i ialt 9.200 eksemplarer, Kåret til "Danmarks bedste" og nomineret til "Verdens bedste" i 2013.
Sider: 
160

Går du også op i at lave gode madpakker, og har du brug for frisk inspiration til at få nogle nye, nemme, sunde og velsmagende indslag i “kassen”? Så er denne bog lige noget for dig.

“Kram i madkassen” er en fantastisk samling af Sif Orellanas største madpakke- hits fra hendes forfatterskab krydret med et læs helt nye. Bogen byder på hele 60 sunde, velsmagende og mættende madpakkeindslag og kommer hele vejen rundt i kostpyramiden. Alle opskrifterne er udviklet, afprøvet og gennemtestede i Sifs eget køkken, og hendes sønner og deres kammerater har fungeret som hendes kvalitetsbevidste smagsdommere.
Sif Orellana er en af Danmarks mest afholdte og betroede familiekogebogsfor- fattere. I “Kram i madkassen” tilbyder hun en bred vifte af idéer og indslag til madpakken, dit barn vil elske – fra lækkert madbrød med fyld, til sunde snacks, farvestrålende salater, forvandlingsdeje og små søde overraskelser. Alt er præsenteret i et univers fuld af stemningsfulde og skønne fotografier. ❤

Du kan købe den trykte bog online her 
Du kan købe e-bogsudgaven her

I 2014 tryktes en Award-udgave med et 32-siders bonuskapitel i 3.200 ex., som er en del af det samlede oplag på 9.200 ex. Awardudgaven kan købes her.

Gartnerinden & Lykkesmeden

Udgave: 
1. oplag, 1. udgave, udkommet i 8.000 eksemplarer
Sider: 
312

Gartnerinden & lykkesmeden - om at opdyrke livets muligheder og skabe sin egen lykke er en smuk, praktisk og jordnær inspirationsguide til moderne kvinder, som gerne vil skabe et liv med mere trivsel, balance og mening. Den sætter fokus på de områder, der optager og bekymrer de fleste moderne kvinder: Personligt lederskab, kost og sund livsstil, indretning, familieliv, job & karriere, tidsstyring, selvudvikling, mindfulness, motion, søvn og meget andet.

I Gartnerinden & lykkesmeden kommer Sif Orellana hele vejen rundt om den moderne kvindes livssituation og viser, at det er muligt at få alle ender til at nå hinanden. Bogen at fyldt med inspirerende viden om og nyttige redskaber til at skabe dig det liv, du ønsker dig. Den er krydret med anekdoter, personlige refleksioner, øvelser, tips og idéer samt massevis af nemme opskrifter på velsmagende og sunde retter, bagværk, snacks og velgørende DiY-kropspleje.

“Husbibler” har læserne kaldt Sif Orellanas tidligere livsstilskogebøger. Med Gartnerinden & lykkesmeden er der lagt op til endnu én - denne gang inden for genren selvudvikling, gastronomi, sundhed og livsstil.

Bogen er et “must” for alle moderne kvinder, der ønsker at få mere ud af tilværelsen.

Du kan købe bogen online her

Sifs magiske julekalender

Udgave: 
1. udgave, udkommet i 5.000 eksemplarer + 5.000 eksemplarer i særproduktion til DS
Sider: 
96

Sifs magiske julekalender – 24 velsmagendeog kreative idéer til sjove juledage er en smuk og stemningsfuld juleinspiraitionsbog pakket med nemme og lettilgængelige juleidéer, håndtegnede illustrationer og atmosfærefyldte farvefotos.

Bogen er skrevet af Sif Orellana, forfatteren bag bestsellerne Krudtugler & kanelsnegle, rollinger & roulader og Spilopper & stjerneskud. Den består af 24 opskrifter, kreative idéer og lege, der på nem og overskuelig vis får december måned til at emme af velsmag, kreativitet og julehygge. Bogen er krydret med et juleeventyr og et bonuskapitel med fire af forfatterens yndlingsopskrifter på julens bedste kager.

I Sifs magiske julekalender – 24 velsmagende og kreative idéer til sjove juledage finder du bl.a. honningmænd, nougattine, fortryllende rystekugler, kræmmerhus med mundgodt, pebernødder med overraskelser, snemands-slikkepinde, pakkeblomster, monsterstore snefnug, solbær-toddyer med indbygget julehumør og svenske “lussekatter”

Spilopper og Stjerneskud

Udgave: 
1. udgave, udkommet i 17.500 ekspl. - Nomineret til Verdens bedste børne- og familiekogebog 2011
Sider: 
308

Spilopper & stjerneskud er den længe ventede efterfølger til bestsellerne Krudtugler & kanelsnegle og Rollinger & roulader. Bogen er en smuk inspirations- og livsstilskogebog fyldt med nemme, velsmagende og kreative opskrifter, tips og idéer suppleret af stemningsfulde og farvemættede fotos af Søren Gammelmark og Sif Orellana samt skønne illustrationer af grafiker Charlotte Brixen. Den Den er krydret med personlige refleksioner om og inspiration til et glædesfyldt familieliv, der gør bogen til andet og mere end en almindelig familiekogebog. “Husbibler” har læserne kaldt de to forgående bestsellere i serien, og med 3‘eren er der lagt op til endnu én af slagsen.

Spilopper & stjerneskud følger årets gang og udstyrer læserne med friske og gennemtestede bud på, hvordan man med små greb kan samle familien omkring nemme og velsmagende måltider, bageprojekter, kreative aktivieter, lege og højtidsfejringer. Hvert kapitel er fyldt med inspirerende billeder, praktiske forslag og anvisninger til kulinariske og kreative aktiviteter, som børn og voksne kan være sammen om. Der er bl.a. tips til næringsrig morgenmad, sunde madpakker, skønne hverdags- og gæsteretter, et vitaminholdigt “Frugtkvarter”, og humørfyldt “Cupcakelaboratorium” og meget mere.

Bogen blev i december 2011 kåret til Danmarks bedste børne- og familiebog og nomineret til Verdens Bedste. 

Du kan købe bogen online her.

Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne

Udgave: 
1. udgave, udkommet i 12.000 ekspl.
Sider: 
176

Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne er en smuk livsstils- og inspirationsbog fyldt med skønne og lettilgængelige bageopskrifter og stemningsfulde og farvemættede fotos af Søren Gammelmark og forfatteren selv. Den er krydret med fabulerende eventyrtegninger af illustrator Nis Nielsen og massevis af eventyr, fortællinger og anekdoter.

Der er grove løjer til madpakken, søde lækkerier til weekendmorgenerne, mundgodt til højtiderne, fuldtræffere fra tipoldemors bageskål, opskrifter på forvandlingsdej og meget mere. Der gøres holdt ved årstider, mærkedage og traditionsrige begivenheder, der giver anledning til at bage nogle helt særlige brød og kager, hvortil knytter sig fængslende historier.

Du kan købe bogen her.

Rollinger & roulader

Udgave: 
1. udgave, udkommet i ca. 65.000 ekspl.- Nomineret til Verdens bedste børne- og familiekogebog i 2009
Sider: 
278

Rollinger & roulader er den længe ventede efterfølger af bestselleren Krudtugler & kanelsnegle fra 2004. Hermed følger Sif Orellana succesen op med endnu en smuk livsstils- og inspirationsbog med fokus på en hverdag med børn. 

Bogen byder på opskrifter, lege, kreative aktiviteter, tips og idéer, man kan have gavn og glæde af hele året rundt. Der gøres holdt ved begivenheder og højtider, gamle traditioner bliver vakt til live, og nye ser dagens lys. Indimellem er der blevet plads til refleksioner over livet som børnefamilie og til en lille buket af charmerende historier til oplæsning. Alt er illustreret med masser af herlige, stemningsfulde og farvemættede fotos af Søren Gammelmark. 

Så spænd sikkerhedsbæltet, og bered dig på en oplevelsesrig rejse ind i Sifs kreative og gastronomiske univers.  

Du kan købe bogen online her.

Krudtugler og Kanelsnegle

Udgave: 
1. udgave, udkommet i 109.000 ekspl.
Sider: 
276

Krudtugler og kanelsnegle sætter fokus på en hverdag med børn. Den åbner dørene til et univers, hvor kreativitet og leg er i højsædet og præsenterer læserne for et mylder at tips og idéer til mad- og bageopskrifter, inden- og udendørs aktiviteter, ferieprojekter, indretning, hjemmelavede gaver, søde sager, drinks, dekorationer, pynt, fødselsdags- og julehygge og meget, meget mere.

Med en kombination af praktisk sans, kreativitet og kulinarisk tæft giver Sif Orellana her sit byd på, hvordan man - med enkle midler og en forholdsvis lille indsats - kan bringe mere glæde og inspiration ind i en travl hverdag med børn og få dagligdagen til at blive både lidt nemmere og en hel del sjovere. Bogen tager udgangspunkt i de fire årstider og giver friske og gennemtestede råd om, hvordan man kan inddrage børnene mere i de praktiske gøremål og i planlægningen af årets festlige begivenheder.

Hvert kapitel er fyldt med inspirerende billeder, nyttige forslag og anvisninger til kreative og hyggelige aktiviteter, som børn og voksne kan være sammen om.

Du kan købe bogen online her.

Smag på kunsten

Udgave: 
1. oplag
Sider: 
224

I september 2007 slog ARoS Aarhus Kunstmuseum dørene op for en 5-dages nordisk madkunstfestival SMAG PÅ KUNSTEN med deltagelse af en række af Nordens ypperste og mest toneangivende billedkunstnere, skulptører, madkunstnere og foodstylister. Jeg var dengang ansat som arrangementschef på museet og var selv med til at fostre idéen til arrangementet. Efter begivenheden blev en madkunstbog af samme navn skabt. Jeg medvirkede som medforfatter på denne.

I bogen kan man opleve eller genopleve de fantastiske dage igennem et visuelt overflødighedshorn af stemningsbilleder fra festivalen og med gengivelser af de kunstværker fra museets samling, der dannede afsæt for kokkenes kunstneriske madkreationer på tallerkenen. Bogen koster 299 kr. og har man lyst til hurtigt at få bogen i hænde, kan den købes online fra boghandlere over hele landet og Forlaget TasteAarhus' hjemmeside.

Du kan se en pdf af udvalgte sider fra bogen her.

Karolines nye køkken

Udgave: 
1. udgave
Sider: 
50

I marts 2008 udgav Arla en ny kogebog: Karolines nye køkken  et oplag på 300.000 eksemplarer. Et halvt år forinden fik jeg et spændende opkald fra leder af Karolines Køkken, Tove Færch, der spurgte, om jeg kunne have lyst til at deltage som gæstekok. Det havde jeg! Vi er i alt fire gæstekokke, der byder ind med vore favoritretter i bogen: Chefredaktør Anne Knudsen fra Weekendavisen, kultursociolog Christian Stenbak Larsen, der underviser på Suhrs Seminarium, Morten Strunge Meyer fra Kræftens bekæmpelse og undertegnede.

Kogebogen handler om middagsmåltidet i børnefamilier og er bygget op omkring de fire årstider. Den støtter princippet om at servere tre sunde retter til aftensmåltidet - uden at bruge mere tid på at tilberede maden. I bogen præsenteres i alt 30 lækre og nemme hverdagsretter, der alle overholder de officielle anbefalinger om fedtenergiprocent og indhold af frugt og grønt. Jeg bidrog med en nem og meget lækker firskeret, som også optræder i min Rollinger & roulader, samt diverse andre retter, der er skrædersyede til børnefamilier.

Du kan se en "bladre-udgave" af bogen her. Bogen koster 50 kroner og kan købes her.